Сеул підняв у небо свої винищувачі через входження у зону ППО російських та китайських літаків
Категорія
Світ
Дата публікації

Сеул підняв у небо свої винищувачі через входження у зону ППО російських та китайських літаків

Сеул підняв у небо свої винищувачі через входження у зону ППО російських та китайських літаків
Джерело:  online.ua

Збройні сили Південної Кореї заявили, що сьогодні, 30 листопада, була піднята в небо винищувальна авіація через входження у південно-корейську зону ППО двох китайських та шість російських військових літаків.

Джерело: Voice of America

У зону ППО Південної Кореї увійшли російські та китайські бомбардувальники

Як повідомив Об’єднаний комітет начальників штабів Сеула, два китайські бомбардувальники H-6 багаторазово входили до зони ідентифікації протиповітряної оборони Кореї біля південного та північно-східного узбережжя країни, починаючи з близько 5:50 ранку.

За інформацією, через декілька годин літаки разом із російськими військовою авіацією, включаючи бомбардувальники ТУ-95 і винищувачі СУ-35, знову увійшли в зону корейського ППО з боку Японського моря і залишили зону через 18 хвилин.

Наші військові відправили винищувачі ВПС перед входом китайських і російських літаків у KADIZ для виконання тактичних заходів у рамках підготовки до можливої непередбаченої ситуації, — йдеться в заяві JCS.

Збройні Сили Південної Кореї зазначили, що літаки не порушували повітряний простір країни.

Додамо, що Москва не визнає зону ППО Південної Кореї. У Пекіні заявили, що ця зона не є територіальним повітряним простором, і всі країни повинні мати там свободу пересування.

Також за інформацією Міністерства оборони Японії стало відомо, що повітряні сили самооборони Японії також підняли винищувачі після того, як китайські бомбардувальники пролетіли зі Східно-Китайського моря в Японське море, де до них приєдналися два російські безпілотники.

Китай і Росія раніше заявляли, що їхні військові літаки проводять регулярні спільні навчання.

Нагадаємо, нещодавно Південна Корея у відповідь на черговий запуск балістичних ракет КНДР вранці 4 листопада підняла у небо по тривозі близько 200 винищувачів.

В Об’єднаному комітеті начальників штабів армії Південної Кореї заявили про виявлення військових літаків КНДР у небі між 11 ранку та 3 годиною дня.

Вони знаходилися як над внутрішніми районами країни, так і біля західного та східного узбережжя.

У відповідь на такі дії КНДР Південна Корея підняла у небо близько 80 винищувачів, включаючи F-35A.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?