Польща має докази корупційного впливу РФ на євродепутатів
Категорія
Політика
Дата публікації

Польща має докази корупційного впливу РФ на євродепутатів

Польща має докази корупційного впливу РФ на євродепутатів
Джерело:  online.ua

Польський прем'єр Матеуш Моравецький офіційно підтвердив, що незабаром його команда опублікує докази впливу Кремля на європейських депутатів.

Джерело:  i.pl

Польща обіцяє оприлюднити документи про корупційний вплив РФ на євродепутатів

Як відомо, у грудні минулого року у Євросоюзі розгорівся гучний корупційний скандал. Тоді з'ясувалося, що Катар і Марокко намагалися вплинути на економічні та політичні рішення Європейського парламенту за допомогою хабарів, які давали політикам що займають ключові посади у ЄП.

Колишній депутат Європарламенту, італієць П'єр Антоніо Панцері, один з ключових фігурантів справи про корупцію, пішов на співпрацю з бельгійським правосуддям у розслідуванні в обмін на пом'якшення вироку,- нагадують журналісти.

 За словами Матеуша Моравецького, глава МВС Польщі незабаром покаже документи, пов'язані зі справою.

Сьогодні ми вже знаємо, що в корупції депутатів Європарламенту були і російські сліди. Наш міністр внутрішніх справ незабаром покаже документи, що стосуються впливу російських служб, які корумпували депутатів Європарламенту, - заявив прем'єр-міністр Польщі.

Моравецький розповів про "прелюдію" російсько-української війни

Матеуш Моравецький також звернув увагу на те, що дуже багато політиків несвідомо купуються на кремлівську пропаганду, як у випадку з питанням про сенс захисту кордону.

На його переконання, напад Білорусі на кордон Польщі через штучно спровоковану міграцію був прелюдією до повномасштабного вторгнення РФ в Україну.

Це була спроба підірвати згуртованість Європейського Союзу, а також спроба дестабілізувати Польщу, щоб, коли Росія нападе на Україну, ми більше не змогли приймати українських біженців. Ця спроба провалилася, але, на жаль, з боку опозиції все ще є публіцисти і політичні активісти, які цього не розуміють, - пояснив Моравецький.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?