У Польщі офіційно перейменували Калінінград та область
Категорія
Світ
Дата публікації

У Польщі офіційно перейменували Калінінград та область

У Польщі офіційно перейменували Калінінград та область
Джерело:  online.ua

Польща офіційно ухвалила рішення більше не називати місто з російською назвою Калінінград – Калінінградом, а область – Калінінградською, вказуючи на те, що російська назва є штучною.

Джерело: Комісія стандартизації географічних назв за межами Республіки Польща

Як у Польщі називатимуть Калінінград

У Польщі офіційно радять не використовувати російську назву міста Калінінград, а казати на нього Крулевець (Królewiec). Рекомендація комісії зі стандартизації географічних назв за межами країни набула чинності у вівторок, 9 травня.

Під час засідання 12 квітня комісія вирішила, що для міста з російською назвою Калінінград рекомендують лише польську назву Królewiec, а замість Калінінградської області — królewiecki oblast.

Факт присвоєння великому місту поблизу польських кордонів імені Калініна, злочинця, співвідповідального, серед іншого, за ухвалення рішення про масове вбивство поляків (Катинський розстріл, – ред.), має в Польщі емоційний, негативний характер, – йдеться в заяві комісії.

Там додали, що на перейменування населеного пункту Польщу підштовхнула агресія Росії проти України, гібридна війна проти Європи, а також нав'язування так званого "русского мира".

Польща передала Україні ще кілька винищувачів МіГ-29

Маріуш Блащак повідомив, що Польща передала Україні 10 винищувачів МіГ-29.

Ми поставили десять МіГ-29 в Україну, — сказав Блащак.

Наразі не відомо, коми саме Україна отримала винищувачі та де вони виконуватимуть бойові завдання.

МіГ-29 — багатоцільовий радянський винищувач четвертого покоління. Він був основним багатоцільовим винищувачем країн Варшавського договору та СРСР впродовж 80-х років XX ст.

Нині перебуває на озброєнні багатьох країн світу, зокрема й України.

Літаки, передані Словаччиною, були модернізовані у 2000-х роках. На них було встановлено електроніку західного виробництва, систему навігації та замінили монітори в кабіні пілота сучаснішими.

Теоретично, такі оновлення дозволяють встановлювати на винищувачі західні зразки озброєнь.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?