Польща лобіюватиме передачу Україні винищувачів стандартів НАТО — Дуда
Категорія
Світ
Дата публікації

Польща лобіюватиме передачу Україні винищувачів стандартів НАТО — Дуда

Польща лобіюватиме передачу Україні винищувачів стандартів НАТО — Дуда
Джерело:  online.ua

Польща має намір проводити лобіювання серед союзників для передачі Україні винищувачів, які відповідають стандартам НАТО. Крім того, польський уряд також планує поступово постачати нашим військовим літаки МіГ-29.

Джерело: президент Польщі Анджей Дуда

Польща лобіюватиме передачу Україні винищувачів стандартів НАТО

Дуда пояснює, що наявність авіації у ЗСУ є необхідною умовою для протидії російській агресії у повітрі. На даний момент це можливо завдяки передачі Україні літаків МіГ-29, оскільки українські пілоти мають достатню кваліфікацію для управління ними.
Проте, за словами президента, Польща має обмежену кількість МіГ-29, і незабаром їхня кількість значно скоротиться. У зв'язку з цим польські військові використовуватимуть їх доти, доки ці винищувачі не будуть замінені на FA-50, які будуть поставлені з Південної Кореї.

Щойно ці літаки до нас прибуватимуть, а ми їх замовили 48 одиниць, ми зможемо поступово передавати (Україні - ред.) те, що з точки зору НАТО є застарілим, - підкреслив президент.

Відповідаючи на питання щодо передачі Україні літаків F-16, Дуда відзначив, що Польща має невелику їх кількість.

Насамперед ми будемо лобіювати серед країн НАТО, щоб Україна могла зрівноважити російську силу у повітрі, щоб вона мала для цього необхідну базу, щоб ті країни, які це можуть, надавали Україні свої літаки натівських стандартів, - додав президент.

Польські МіГ-29 в Україні

Керівник Офісу міжнародної політики президента Польщі Марчин Пшидач у понеділок, 3 квітня, розповів про те, що країна вже передала Україні часту обіцяних МіГ-29.

Безумовно, Україна буде шукати подальшої підтримки. Кілька МіГ-iв вже відправлено, — сказав Пшидач.

У відповідь на уточнююче запитання журналіста він зазначив, що винищувачі відправила польська сторона.

Пшидач зауважив, що, за його інформацією, процес завершився в частині передачі першої частини літаків.

Під час візиту президента Володимира Зеленського до Польщі 5 квітня буде розмова про передачу подальших одиниць авіації.

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?