У Польщі скасували концерти еск-учасника Pink Floyd Роджера Вотерса через його заяви про війну в Україні
Категорія
Шоу-бізнес
Дата публікації

У Польщі скасували концерти еск-учасника Pink Floyd Роджера Вотерса через його заяви про війну в Україні

У Польщі скасували концерти еск-учасника Pink Floyd Роджера Вотерса через його заяви про війну в Україні
Джерело:  online.ua

У Польщі скасували концерти співзасновника Pink Floyd Роджера Вотерса на тлі його коментарів про війну Росії проти України.

Джерело: ВВС

Польські концерти Роджера Вотерса скасували

Організатори концертів, Live Nation Poland, підтвердили, що концертів не буде. При цьому причини вони не назвали.

Раніше Вотерс звернувся до першої леді Олени Зеленської з відкритим листом, у якому британець написав, що "крайні націоналісти" в Україні "скерували вашу країну на шлях до катастрофічної війни".

Також Вотерс звинуватив Зеленського в тому, що той не виконав свою передвиборчу обіцянку принести мир на Донбас. При цьому музикант не згадав про відповідальність Росії за війну.

Зеленська відповіла Вотерсу, що Росія вторглася до України і зараз руйнує міста та вбиває цивільних.

Українці захищають свою країну та майбутнє своїх дітей. Якщо ми відмовимося від боротьби — завтра нас не буде. Якщо РФ відмовиться від війни — війна закінчиться. Роджер Вотерс, вам варто просити миру в президента іншої країни, - написала вона.

Після цього скандалу депутат міської ради Кракова Лукаш Вантух закликав бойкотувати запланований концерт Вотерса у місті.

ВВС повідомляє, що міськрада польського міста розробила проєкт рішення про визнання Вотерса персоною нон грата. Голосування за цю постанову має відбутися 28 вересня.

Беручи до уваги злочинний напад Росії на Україну, а також дедалі більшу кількість воєнних злочинів, скоєних російськими військовими, подробиці яких стають відомими, міська влада висловлює обурення висловлюваннями пана Роджера Вотерса стосовно російського вторгнення в Україну, - йдеться у проєкті постанови міської ради Кракова.

Сам Вотерс заперечив, що він або його команда ініціювали скасування концертів та звинуватив польського політика у "драконівській цензурі" його творчості.

Нагадаємо, що інший співзасновник Pink Floyd, Девід Гілмор, має кардинально іншу позицію щодо війни Росії проти України – вперше за 30 років гурт возз'єднався, щоб записати пісню на підтримку України з музикантом Андрієм Хливнюком у квітні.

  Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?