У Польщі створять Центр обслуговування танків Leopard-2
Категорія
Україна
Дата публікації

У Польщі створять Центр обслуговування танків Leopard-2

У Польщі створять Центр обслуговування танків Leopard-2
Джерело:  online.ua

У Міноборони повідомили про створення Центру техобслуговування танків Leopard-2. Це відбулося по результатам засідання в рамках “Рамштайн”.

Джерело: Олексій Резніков

Центр обслуговування Leopard-2 створять у Польщі

Міністр оборони України Олексій Резніков повідомив про підписання міністрами оборони країн з “танкової коаліції” листа з намірами створити у Польщі Центр техобслуговування та обслуговування основних бойових танків України Leopard-2.

Він подякував міністрам оборони Польщі та Німеччини Маріушу Блащаку та Борису Пісторіусу за підтримку України.

Резніков також заявив, що створення Центру сприятиме посиленню співпраці з союзниками та розширення можливостей ЗСУ.

Сформований спільними зусиллями «броньований кулак» зірватиме агресію терористичного режиму проти Європи та всього вільного світу. Українські воїни вміють захищати свою країну. Сучасні західні технології призведуть до поразки Москви. Чим швидше це станеться, тим швидше настане мир, – написав Резніков.

Данія та Нідерланди передадуть Україні 14 танків Leopard 2

Україна отримає 14 танків Leopard 2 від Данії та Нідерландів. Їх доставлять на початку 2024 року.

Рішення про передачу танків ухвалили після засідання Ради закордонних справ Данії за участі міністра закордонних справ Ларса Льокке Расмуссена і в.о. міністра оборони Троелса Лунда Поульсена.
Міністр закордонних справ зазначив, що Україні потрібна вся підтримка Заходу, яку він може надати.

Ці танки є доповненням до 100 танків Leopard 1, які передасть Данія. Очікується, що танки Leopard 2 можуть бути поставлені на початку 2024 року. Вони будуть закуплені у німецької промисловості.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?