Китай та ПВК Вагнера проводили секретні переговори щодо війни в Україні
Категорія
Світ
Дата публікації

Китай та ПВК Вагнера проводили секретні переговори щодо війни в Україні

Китай та ПВК Вагнера проводили секретні переговори щодо війни в Україні
Джерело:  online.ua

Керівництво ПВК "Вагнера" намагалося випросити у влади Китаю надати зброю для війни проти України ще у січні 2023 року, однак усі ці спроби були безрезультативними — офіційний Пекін просто відмовився. Про це стало відомо після детального вивчення злитих у мережу секретних документів Пентагона.

Джерело:  Financial Times

ЗМІ заявили про таємні переговори Китаю та ПВК Вагнера

Як вдалося дізнатися журналістам, "вагнерівці", яких контролює поплічник диктатора Володимира Путіна, Євген Пригожин, намагалися знайти додаткові боєприпаси та зброю. Вони вирішили звернутися із проханням про допомогу до Китаю. Таємні переговори сторін відбувалися ще у січні 2023 року.

Однак, як з'ясувалося, офіційний Пекін "не надіслав (ПВК "Вагнера" – ред.) жодної зброї, навіть для випробувань, і не мав жодних контактів із (ПВК "Вагнера" – ред.) щодо постачання зброї", йдеться в тому ж документі.

ПВК Вагнера знайшла собі інших союзників

Окрім того, у злитих секретних документах йдеться про те, що люди Пригожина також намагалися домовитися про постачання зброї з Білоруссю та Сирією.

У Мінську на прохання "Вагнера" відповіли згодою. Так, зазначається, що станом на початок січня команда білоруського диктатора Олександра Лукашенка передала найманцям 50% обіцяної зброї, а також запропонувала надіслати їм 300 тисяч снарядів для гранатометів ВОГ-17. Ба більше, ПВК встигла придбати в Сирії шість гранатометів СПГ-9 і 180 гранат у невстановлений час.

А в Туреччині ПВК "Вагнера" намагалась домовитись про закупівлю безпілотників, систем радіоелектронної боротьби, контрбатарейних систем і гаубичних артилерійських установок, однак офіційна Анкара відмовилася допомагати російським бойовикам.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?