У Польщі вводять надзвичайний стан на кордоні з Білоруссю
Категорія
Світ
Дата публікації

У Польщі вводять надзвичайний стан на кордоні з Білоруссю

У Польщі вводять надзвичайний стан на кордоні з Білоруссю
Джерело:  online.ua

Президент Польщі Анджей Дуда затвердив постанову про запровадження на польсько-білоруському кордоні надзвичайного стану через безпрецедентну кількість незаконних мігрантів. Про введення надзвичайного стану в президента попросив уряд.

Джерело: Onet.pl.

Тепер Сейм повинен підтвердити рішення глави держави. Засідання нижньої палати польського парламенту має відбутися в понеділок. Депутати мають право відхилити президентську постанову, якщо для цього набереться достатньо голосів. З цього приводу йде політична боротьба, пише видання.

"Буквально хвилину тому президент вирішив видати постанову і ввести надзвичайний стан в районі, вказаному Радою міністрів", - заявив у четвер на пресконференції речник президента Блажей Спихальский.

Прем'єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький оголосив у вівторок, що уряд вирішив звернутися до президента з проханням запровадити надзвичайний стан у прикордонній зоні, тобто в частині Підляського і Люблінського воєводствна, 30 днів.

Міграційна криза на кордоні з Білоруссю

За серпень цього року Польща зафіксувала рекордну кількість спроб незаконного перетину кордону з боку Білорусі - 3500, з них 1000 нелегалів було затримано.

Зазначимо, що з такою самою проблемою зіткнулася і Литва. До Литви з території Білорусі за 2021 рік прибуло понад 4 тисячі нелегальних мігрантів, найбільше протягом липня.

Нагадаємо, 23 серпня президенти країн Балтії та Польщі випустили спільну декларацію у зв’язку з репресіями опозиції у Білорусі та наголосили, що "шантаж мігрантами" з боку режиму Лукашенка не змусить їхню змінити позицію.

В декларації зазначається, що міграційна криза, створена режимом Лукашенка на кордоні Білорусі з ЄС - це насправді гібридна атака, в якій експлуатують беззахисних громадян третіх країн.

Читайте також:

  • Польща остерігається провокацій на кордоні через російсько-білоруські навчання "Захід-2021".

  • Між Польщею та Ізраїлем спалахнув новий конфлікт — відома причина.

  • Польща озвучила екстрене попередження Україні щодо планів Путіна.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?