У Польщі затримали російського шпигуна. Він має громадянство України
Категорія
Світ
Дата публікації

У Польщі затримали російського шпигуна. Він має громадянство України

У Польщі затримали російського шпигуна. Він має громадянство України
Джерело:  online.ua

У Польщі викрили ще одного учасника шпигунської мережі, яка діяла в інтересах російської розвідки. Це вже п’ятнадцята особа, якій висунуто обвинувачення. Затриманий чоловік виявився громадянином України.

Джерело: RMF24

У Польщі затримали шпигуна РФ з громадянством України

З 2019 року затриманий проживав у Польщі. За даними слідства, він здійснював розвідку об'єктів критичної інфраструктури.

Серед них військові об’єкти та морські порти. Здобуту інформацію він передавав російській розвідці, за що отримував винагороду.

Чоловікові інкримінують участь в організованому злочинному угрупованні та діяльність на користь зовнішньої розвідки проти інтересів Республіки Польща. Його тимчасово заарештували.

Видання зазначає, що він є 15-м учасником ліквідованої кілька місяців тому шпигунської мережі, до якої входять громадяни кількох країн.

У RMF FM виявили, що ця група, серед іншого, стежила за транспортуванням зброї в Україну, крім того, за даними служб, вона мала готувати диверсії в Польщі.

Вона також вела пропагандистську діяльність проти Польщі.

Що відомо про шпигунську мережу в Польщі

У березні польські спецслужби ліквідували шпигунську мережу, яка працювала на Росію.

За даними RMF FM, шість осіб, затриманих Агентством внутрішньої безпеки, є іноземцями зі східних сусідів Польщі.

Шпигуни зокрема встановили десятки прихованих камер на важливих трасах і залізничних вузлах, які фіксували рух на коліях і передавали зображення в мережу.

Згідно з інформацією, отриманою кореспондентом RMF FM, йдеться переважно про ділянки залізничних шляхів у Підкарпатському воєводстві – в тому числі в районі аеропорту в Ясьонці поблизу Жешува. Це головний пункт перевалки західної зброї та боєприпасів для України.

Російська розвідка збирала інформацію про кількість транспорту, їхню охорону та тип техніки, яка потрапляє в Україну з заходу.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?