У Польщі призупинили розслідування про падіння ракети у Пшеводові
Категорія
Світ
Дата публікації

У Польщі призупинили розслідування про падіння ракети у Пшеводові

Польща
Джерело:  RMF FM

Польські правоохоронці призупинили розслідування падіння ракети у Пшеводові наприкінці 2022 року, коли у польському прикордонному селі загинуло двоє чоловіків. 

Розслідування падіння ракети у Пшеводові

Польська радіостанція RMF FM повідомляє, що причиною призупинення розслідування є “відсутність будь-якої співпраці з боку України щодо пояснення цієї трагедії”.

У прокуратурі Польщі зазначили, що ухвалили рішення "у зв'язку з довготривалою перешкодою у подальшому провадженні, яка полягає в очікуванні виконання запитів про міжнародну правову допомогу".

Польща зверталася до української влади багато місяців тому. Йшлося, серед іншого, про отримання інформації, яка дозволить на 100% підтвердити, хто і звідки випустив ракету.

RMF FM пише, що призупинення провадження означає, що неможливо остаточно встановити обставини цієї події, а отже, вказати, хто саме винен у смерті громадян Польщі.

Минулого року висновок польських слідчих показав, що це була українська ракета ППО, випущена під час масованого російського ракетного обстрілу.

Падіння ракети у Пшеводові: що відомо

15 листопада у Польщі поблизу українського кордону впала та вибухнула ракета, вбивши двох чоловіків 59 та 60-ти років.

Президент Польщі Анджей Дуда тоді розповів, що це була ракета російського виробництва від комплексу ППО С-300, але невідомо, хто її запустив.

Україна попросила надати доступ до місця вибуху представникам Міноборони та ДПСУ.

Президент США Джо Байден заявив, що «зважаючи на траєкторію, малоймовірно, що ракету випустили з Росії, але ми побачимо».

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?