У Португалії роботодавцям заборонили дзвонити чи писати співробітникам у неробочий час
Категорія
Світ
Дата публікації

У Португалії роботодавцям заборонили дзвонити чи писати співробітникам у неробочий час

У Португалії роботодавцям заборонили дзвонити чи писати співробітникам у неробочий час
Джерело:  online.ua

9 листопада офіційно стало відомо, що парламент Португалії підтримав поправки до трудового законодавства, які передбачають штраф для роботодавця за звернення до працівників у неробочий час.

Джерело:  Euronews

У Португалії ввели нові обмеження для роботодавців

За словами представників правлячої Соціалістичної партії Португалії, нові правила стали реакцією на стрімке зростання кількості працівників, які працюють вдома у зв'язку з пандемією коронавірусу.

Тепер в країні роботодавці можуть отримати штраф за звернення до працівників у неробочий час. Окрім того, вказано, що компаніям також доведеться допомагати оплачувати витрати, пов'язані з віддаленою роботою, такі як вищі рахунки за електрику та Інтернет. Працівники отримати можливість списати ці витрати як комерційні. Однак нові правила мають свої жорсткі обмеження - вони не стосуються компаній із менш ніж 10 співробітниками.

"Крім того, пропозиція включити в поправки так зване право на відключення - законне право відключати робочі повідомлення та пристрої в неробочий час - була відхилена португальськими депутатами. Нові правила є також гарною новиною для батьків маленьких дітей. Тепер вони мають право працювати з дому, не домовляючись про це заздалегідь зі своїми роботодавцями, допоки їхній дитині не виповниться 8 років", - йдеться в повідомленні.

Варто звернути увагу на те, що заходи боротьби з самотністю також вирішили включити до правил віддаленої роботи. Влада країни розраховує, що компанії будуть організовувати особисті зустрічі не рідше одного разу на два місяці.

Що важливо розуміти, саме Португалія була першою європейською країною, яка вирішила змінити правила віддаленої роботи через пандемію коронавірусу у січні 2021 року.

"Тимчасові правила зробили віддалену роботу обов'язковою опцією – за деякими винятками – та зобов'язали роботодавців надавати необхідні інструменти для виконання роботи вдома", - пише видання.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?