У Повітряних силах пояснили, чому не підтверджували збиття "Кинжалу"
Категорія
Україна
Дата публікації

У Повітряних силах пояснили, чому не підтверджували збиття "Кинжалу"

У Повітряних силах пояснили, чому не підтверджували збиття "Кинжалу"
Джерело:  online.ua

Юрій Ігнат заявив, що у Повітряних силах спочатку не підтверджували, що ППО вдалося перехопити Кинжал пов’язано з обережністю та необхідністю приховати саме збиття від РФ.

Джерело: Еспресо

Чому Повітряні сили не підтверджували збиття Кинжалу

Речник Повітряних сил Юрій Ігнат пояснив, що відсутність підтвердження збиття гіперзвукової ракети “Кинжал” від відомства було зумовлене саме обережністю.

 Не планували ми одразу сповіщати і суспільство і ворога про те, що був збитий "Кинжал". Тому що нехай думають, нехай шукають, куди подівся їхній "Кинжал", — пояснив речник повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат

Ігнат також зазначив, що ЗРК Patriot є унікальним комплексом, який здатен ефективно перехоплювати багато цілей.

Patriot – дійсно унікальний комплекс, який може бути заряджений одночасно кількома типами ракет і відпрацьовувати по різних типах цілей. Тому що не обов'язково використовувати зенітну ракету, яка призначена для збиття балістичних цілей.

В Україні вперше збили російську ракету Кинжал

Командувач Повітряних сил Збройних сил України Микола Олещук підвердив, що під час нічної атаки 4 квітня українським військовим вперше вдалося збити ворожу ракету типу "Кинджал".

9 березня під час нового масованого ракетного удару по Україні, росіяни використали 6 гіперзвукових ракет типу "Кинджал", які можуть нести літаки МіГ-31К.

Згідно з даними представника Головного управління розвідки МО України Андрія Юсова, у армії РФ таких ракет не так вже й багато.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?