У пожежі в COVID-відділенні запорізької лікарні загинула лікарка та пацієнти
Категорія
Події
Дата публікації

У пожежі в COVID-відділенні запорізької лікарні загинула лікарка та пацієнти

У пожежі в COVID-відділенні запорізької лікарні загинула лікарка та пацієнти
Джерело:  online.ua

Вночі 3 лютого офіційно стало відомо, що Запоріжжі в обласній інфекційній лікарні в реанімаційному відділенні спалахнула масштабна пожежа, в результаті якої загинула молода лікарка та троє пацієнтів. Цю інформацію вже підтвердив очільник Запорізької обласної державної адміністрації Олександр Старух, якицй знаходиться на місці трагедії, а також пресслужба Державної служби надзвичайних ситуації України, передає ONLINE.UA.

"Сталася трагедія. О 23:25 надійшла інформація про пожежу в обласній інфекційній лікарні. Прибуло 16 одиниць техніки, 60 пожежників. На першому поверсі в реанімації, в одній з палат на 20 м² відбулось загоряння. Під час ліквідації було врятовано 8 людей, але знайдено 4 тіла: лікарка, молода дівчина 1994 року народження, та троє пацієнтів..На першому поверсі перебували люди, які знаходились на штучній вентиляції легенів. Їх виносили на руках", - розповів Олександр Старух.

Окрім того, чиновник заявив про створення комісію для розслідування пожежі.

Згідно з останніми даними, на першому поверсі, де спалахнула пожежа, пацієнтів не залишилось. На інших поверхах залишаються люди, їхньому життю нічого не загрожує. Загалом в корпусі знаходилися 29 людей.

Представники ДСНС також уже поділилися оперативними даними про пожежу в лікарні.

"3 лютого о 23:25 у м. Запоріжжя по бульвару Гвардійському, 142, на території КНП "Обласна інфекційна клінічна лікарня" Запорізької облради на першому поверсі п’ятиповерхової будівлі лікувального корпусу виникла пожежа. Внаслідок пожежі загинуло 4 особи та 2 особи постраждало. Підрозділами ДСНС врятовано 8 осіб. 4 лютого о 00:19 пожежу ліквідовано. До гасіння залучалося 60 чол. та 16 од. техніки ДСНС", - йдеться в повідомленні українського відомства.

Варто зазначити, що цього ж дня, 3 лютого, в Енергодарі Запорізької області зникло енергозабезпечення та водопостачання в результаті аварії на Запорізькій тепловій електростанції. За словами представників ДТЕК, через замикання на підстанції спрацював захист на блоках Запорізької ТЕС, що не дозволило допустити більшої аварії.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що  Офіс генпрокурора оголосив про підозру чотирьом особам, яких підозрюють у порушенні вимог пожежної безпеки в будинку для літніх людей в Харкові.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?