У Придністров'ї заявили про початок воєнних зборів
Категорія
Світ
Дата публікації

У Придністров'ї заявили про початок воєнних зборів

У Придністров'ї заявили про початок воєнних зборів
Джерело:  online.ua

Ввечері 28 лютого так зване міністерство оборони невизнаного Придністров'я заявило про тримісячні воєнні збори, які розпочнуться уже 1 березня 2023 року.

Джерело:  Deschide.MD

У Придністров'ї оголосили тримісячні воєнні збори

Згідно з останніми даними, 1 березня у невизнаному Придністров'ї розпочнуться тримісячні воєнні збори.

У таборах контингенту «миротворців» візьмуть участь чоловіки, придатні до військової служби, віком до 55 років.

Окрім того, наголошується, що учасників військових зборів обіцяють забезпечувати речами, проживанням та харчуванням.

Зазначається, що чоловікам платитимуть щомісяця 2800 придністровських рублів, що становить приблизно 3000 леїв (близько 24 тисяч гривень). Абітурієнти мали можливість подати заяву військовому комісару за місцем проживання до 28 лютого та пройти медичне обстеження, - йдеться в повідомленні.

Також вказано, що «миротворча місія» буде складатися з російських та молдавських військових та придністровських воєнізованих формувань.

Що відомо про ситуацію у Молдові та невизнаному Придністров'ї 

Два тижні тому український лідер Володимир Зеленський офіційно підтвердив, що ГУР МО перехопила російський план щодо руйнування політичної стабільності в Молдові.

За його словами, команда диктатора Володимира Путіна розглядає сценарій здійснення державного перевороту у Молдові, захоплення аеропорту у Кишиневі та перекидання через нього своїх військових.

Ба більше, очільник молдовської Служби інформаційної безпеки Олександр Мустяце попередив, що РФ може розпочати наступ на Молдову вже на початку 2023 року.

28 лютого у Молдові проросійські партії організували протести у Кишиневі та спровокували зіткнення мітингувальників із правоохоронцями.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?