У Путіна нарешті відповіли на вимогу Зеленського щодо Криму
Категорія
Політика
Дата публікації

У Путіна нарешті відповіли на вимогу Зеленського щодо Криму

У Путіна нарешті відповіли на вимогу Зеленського щодо Криму
Джерело:  online.ua

Незмінний речник Кремля Дмитро Пєсков публічно почав скаржитися, що заява українського лідера Володимира Зеленського про те, що на зустрічі з російським президентом Володимиром Путіним обов'язково повинне підніматися питання деокупації Криму, ставить під сумнів саму можливість саміту Росія-Україна.

Джерело: прессекретар Путіна в коментарі російським журналістам, цитує "Інтерфакс"

"У такій постановці питання обговорення Криму неможливо. Таке формулювання ставить під питання гіпотетичну можливість проведення такої зустрічі", - заявив Дмитро Пєсков.

Російські журналісти також поцікавилися, які теми могли б обговорити Путін і Зеленський, речник Кремля відповів:

"Це, звичайно ж, реалізація Києвом Мінських домовленостей, домовленостей Паризького саміту, а також двосторонні відносини".

Також Пєскова попросили уточнити, чи готова російська влада обговорювати з Києвом тему війни на Донбасі. Дмитро Пєсков зразу ж почав повторювати розхожу пропагандистську фразу Кремля про те, що Москва не може обговорювати питання "внутрішньоукраїнського конфлікту", оскільки РФ "не є стороною цього конфлікту".

В РНБО пояснили, чому Україна не повертає Крим військовим шляхом

Нещодавно секретар РНБО Олексій Данілов звернув увагу на те, що українська влада може використати військовий спосіб деокупації Криму і непідконтрольних територій Донбасу, однак боїться спровокувати численні жертви серед мирного населення.

“Повірте, наші ЗСУ в змозі очистити територію Донецької і Луганської областей. Ми можемо повоювати за територію Криму. Але треба мати на увазі, що ми не можемо допустити, щоб десятки, сотні тисяч людей полягли під час таких військових операцій. Тому що у нас якраз є розуміння того, де є ця межа. Але це не значить, що у разі необхідності ми не будемо цим користуватися”, — наголосив Олексій Данілов.

Читайте також:

  • Секретар РНБО нарешті відреагував на "банкопад" в Україні.

  • Данілов запропонував перейти на латинську абетку в Україні.

  • ЗСУ готуються відбивати повномасштабне вторгнення Росії — головнокомандувач.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?