У Путіна почали прямо погрожувати США через Україну
Категорія
Світ
Дата публікації

У Путіна почали прямо погрожувати США через Україну

У Путіна почали прямо погрожувати США через Україну
Джерело:  online.ua

Кремлівський режим Володимира Путіна звинуватив американський уряд у провокації в Чорному морі та тлі ескалації протистояння Росії та України.

Джерело: ТАСС

За словами заступника міністра закордонних справ Росії Сергія Рябкова, американським військовослужбовцям “краще триматися якомога далі від Криму”.

“Американським військовим кораблям поблизу від наших берегів робити абсолютно нічого. Це суто провокаційні заходи, які вони здійснюють, провокаційні в прямому сенсі слова. Вони відчувають нас на міцність, грають на нервах”, - стверджує дипломат.

Він наголосив, що нібито провокативні плани Вашингтону не будуть реалізовані.

“Ми попереджаємо США, що їм краще триматися якомога далі від Криму, від нашого чорноморського узбережжя. Це для їхнього ж блага буде”, - додав Рябков.

Американські кораблі у Чорному морі

У квітні американське військове керівництво оголосило про намір відправити до Чорноморського регіону два кораблі. Ця подія повинна стати актом підтримки України, а приводом для рішення була концентрація військ Росії на українських кордонах.

Наміри американської сторони вже офіційно підтвердили в Туреччині, адже дозвіл саме цієї країни необхідний для перетину Босфор, яким заходять у Чорне море кораблі.

“15 днів тому по дипломатичних каналах нам було надіслано повідомлення про те, що два військові кораблі США пройдуть в Чорне море відповідно до Конвенції Монтре. Кораблі залишатимуться в Чорному морі до 4 травня”, - наголосила турецька сторона 9 квітня.

Загострення між Україною та Росією

Окупаційний режим на Донеччині та Луганщині веде регулярні обстріли українських позиції, що завдає втрат особовому складу Збройних сил. Водночас російська сторона перекидає тисячі військовослужбовців та безліч техніки до спільного кордону.

До Кремля неодноразово на різних рівнях зверталися у Сполучених Штатах та Євросоюзі. Партнери України закликали режим Володимира Путіна до деескалації та нових переговорів, однак інша сторона посилалася на мирні наміри та відсутність жодної загрози від несподіваних “навчань”.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?