У Путіна поскаржилися на "образливий" законопроєкт Зеленського
Категорія
Політика
Дата публікації

У Путіна поскаржилися на "образливий" законопроєкт Зеленського

У Путіна поскаржилися на "образливий" законопроєкт Зеленського
Джерело:  online.ua

Команда очільника Кремля Володимира Путіна вважає "образою історичної пам'яті" законопроєкт українського лідера Володимира Зеленського, який виключає росіян з переліку корінних народів України. Окрім того, офіційна Москва попередила Київ про "наслідки для існування України як держави". З такою заявою виступили представники Державної думи РФ.

Джерело:  "РИА Новости"

Держдума Росії називає "образливим" законопроєкт Зеленського

"Державна дума Федеральних зборів РФ вважає сам факт цієї законодавчої ініціативи президента України кричущою провокацією, спрямованою на загострення напруженості і конфліктів як всередині України, так і за її межами. Розчерком пера права вважати себе корінними народами на території України позбавляються мільйони росіян (17,2% населення, за даними останнього перепису), сотні тисяч білорусів (0,57%) і молдован (0,54%), що входять в трійку найбільших національних меншин в Україні", - заявили представники Держдуми РФ.

За словами російських депутатів, у разі ухвалення закону до корінних народів не зможуть віднести себе "ні угорці і русини Закарпаття, ні євреї, ні болгари в Одеській області, ні греки в Приазов'ї".

Окрім того, зазначається, що російське відомство розглядає внесений українським президентом законопроєкт як "образу історичної пам'яті, нову спробу вбити клин між українським, російським та іншими корінними народами України".

"Цей законопроєкт є ідеологічним обґрунтуванням продовження громадянської війни на сході України під гаслом вигнання "окупантів", тобто російського і російськомовного населення Донбасу", - скаржиться команда Путіна.

Також вказано, що офіційна Москва звернеться до Міжпарламентської асамблеї СНД, парламентських асамблей ОДКБ, ОБСЄ і Ради Європи, парламентів країн-членів ЄС із закликом засудити спробу України "розділити її населення на "корінне" і "некорінне".

Нагадаємо, Зеленський вніс до парламенту законопроєкт № 5506, згідно з яким корінними народами України на території Криму є кримські татари, караїми, кримчаки.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?