У Путіна поскаржилися на жорсткі рішення команди Меркель
Категорія
Політика
Дата публікації

У Путіна поскаржилися на жорсткі рішення команди Меркель

У Путіна поскаржилися на жорсткі рішення команди Меркель
Джерело:  online.ua

Член команди російського президента Володимира Путіна та очільник Міністерства закордонних справ РФ Сергій Лавров почав публічно скаржитися на те, що німецька влада у період пандемії лише посилила лінію на системне стримування Москви. Окрім того, він додав, що російсько-німецькі відносини переживають непростий період, зокрема, через рішення канцлерки Ангели Меркель.

Джерело: "ТАСС"

Як команда Путіна реагує на дії та рішення Німеччини

"На жаль, загальна біда поки не привела до об'єднання міжнародної спільноти. Непростий період переживають і російсько-німецькі відносини. Доводиться констатувати, що в Берліні лише посилили лінію на системне стримування Росії", - наголосив Сергій Лавров під час відеозвернення до організаторів та учасників форуму "Потсдамські зустрічі".

Окрім того, російський дипломат звернув увагу на те, що з високих трибун у ФРН Росію доволі часто представляють "мало не як загрозу європейській безпеці".

"На адресу Москви висуваються безпідставні, а все частіше - абсурдні звинувачення. Зашкалює антиросійська зарядженість окремих німецьких ЗМІ. В результаті всього цього посилюється дефіцит довіри, триває небезпечна ерозія самого фундаменту наших зв'язків", - додав очільник МЗС Росії.

За словами Сергія Лаврова, команда очільника Кремля Володимира Путіна не хоче продовжити конфронтацію з людьми Ангели Меркель.

Що важливо розуміти, скарги російського дипломати почалися після того, як в квітні очільниця Міністерства оборони Німеччини Аннегрет Крамп-Карренбауер звинуватила Росію в провокаціях у зв’язку з нарощуванням військ вздовж кордону з Україною.

Також офіційний Берлін жорстко критикує РФ у зв’язку з ув’язненням лідера російської опозиції Олексія Навального, який лікувався у Берліні після спроби його отруєння, та у зв'язку з убивством чеченського командира в Берліні.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?