У Путіна прямо виступили проти військової співпраці України з Туреччиною
Категорія
Політика
Дата публікації

У Путіна прямо виступили проти військової співпраці України з Туреччиною

У Путіна прямо виступили проти військової співпраці України з Туреччиною
Джерело:  online.ua

У Кремлі визнали занепокоєність через співпрацю Туреччини та України у галузі новітнього озброєння, оскільки відповідне військове обладнання може бути використано у боротьбі з російською агресією на Донбасі.

Джерело: ТАСС

За словами речника президента РФ Дмитра Пєскова, Москва буквально вважає важливою темою військову співпрацю між Києвом і Анкарою. Він звернув увагу на нібито неприпустимість використання у майбутньому такої зброї у зоні боїв на сході України.

При цьому речник Володимира Путіна із цинізмом назвав це “ударами по власних громадянах” і не згадав російську військову присутність у регіоні. Також він не звернув увагу на сотні тисяч паспортів РФ, розданих в ОРДЛО та здебільшого примусове залучення людей до виборів у держдуму у вересні-2021.

Пєсков нагадав, що Путін у середу, 29 вересня, проведе зустріч з турецьким президентом Реджепом Ердоганом - той останніми тижнями відзначився гострими заявами стосовно окупованого Криму, який Анкара ніколи не визнає російським.

“Ця тема зазвичай не обговорюється. У плані Криму обговорювати з турецькою стороною нічого. Крім того, що президент неодноразово запрошував пана Ердогана до Криму, щоб просто подивитися, що там насправді”, - відповів речник президента на відповідне питання.

Оборонна співпраця України й Туреччини

Раніше у Міністерстві закордонних справ України виступили з поясненням перших підсумків особистої зустрічі президента Володимира Зеленського з державним лідером Туреччини Ердоганом.

“Я вже сказав про це: там все буде добре, і завод Bayraktar на території України буде”, — резюмував Дмитро Кулеба.

За попереднім оголошенням керівництва компанії Baykar, проєкт буде інвестиційним, таким, що принесе користь обом державам. Буквально Baykar зацікавлена в інвестуванні 100% необхідних ресурсів, які необхідні зокрема для створення потужностей техобслуговування, ремонту з супроводжувальними сервісами.

Саме проти таких заходів виступають проти у Кремлі - турецька сторона має змогу надати Україні сучасну зброю, що довела свою ефективність у нещодавньому загостренні в Нагірному Карабасі.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?