Команда Путіна почала мститися Туреччині за рішення щодо Криму
Категорія
Політика
Дата публікації

Команда Путіна почала мститися Туреччині за рішення щодо Криму

Команда Путіна почала мститися Туреччині за рішення щодо Криму
Джерело:  online.ua

Команда очільника Кремля Володимира Путіна, як і погрожувала раніше, знайшла спосіб помститися турецькому лідеру Реджепу Таїпу Ердогану за заяву про те, що Туреччина ніколи не визнає окупацію Криму. Так, 25 вересня стало відомо, що російський регулятор заявив про виявлення в турецьких овочах і фруктах "вірусу".

Джерело: Россільгоспнагляд

РФ знайшла спосіб помститися Туреччині за заяву про Крим

Варто звернути увагу на те, що про начебто вірус у товарах із Туреччини мовиться у звіті Російського регулятора з ветеринарного і фітосанітарного нагляду.

За словами представників регулятора, у турецьких фруктах виявили буру моніліозну гниль, а в помідорах – вірус коричневої зморшкуватості.

"У Россільгоспнагляді також додали, що 23 вересня пройшли перемовини з представниками Міністерства сільського та лісового господарства Туреччини. Росія звернулася з проханням посилити фітосанітарний контроль за продукцією, яку до них приводять", - йдеться в повідомленні.

Що важливо розуміти, моніліозна гниль у Росії належить до карантинних організмів. Вона може спровокувати в'янення квітів і гілок, викликає виразки на них, а уражені плоди просто згнивають. А вірус коричневої зморшкуватості викликає пожовтіння листя, на заражених плодах з'являються коричневі зморшкуваті плями.

Не можна не звернути увагу на те, що звинувачення російської сторони пролунали через два дні після заяви турецького лідера про Україну.

Ердоган заявив, що ніколи не визнає Крим російським

Під час засідання Генасамблеї ООН турецький лідер Реджеп Ердоган вкотре вирішив нагадати міжнародній спільноті, що його країна не визнає окупацію Росією Кримського півострова. Президент Туреччини також наголосив на підтримці територіальної цілісності та суверенітету України.

Ба більше, під час нещодавніх переговорів з Володимиром Зеленським турецький президент підкреслив, що офіційна Анкара й надалі підтримуватиме Кримську платформу.

Читайте також:

  • Туреччина прийняла важливе для України рішення щодо Криму.

  • РФ пригрозила Туреччині після рішення щодо Криму.

  • МЗС Туреччини назвало Кримську платформу початком процесу з деокупації.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?