Туреччина прийняла важливе для України рішення щодо Криму
Категорія
Політика
Дата публікації

Туреччина прийняла важливе для України рішення щодо Криму

Туреччина прийняла важливе для України рішення щодо Криму
Джерело:  online.ua

Офіційна влада Туреччини дотримується курсу, прийнятого нею ще на початку окупації України в 2014 році. Як і раніше, Стамбул підтримує територіальну цілісність країни і відмовляється визнавати результати незаконних виборів у Держдуму РФ, які пройшли на дільницях на анексованому півострові. Таку заяву зробили в турецькому міністерстві закордонних справ.

Джерело:  міністерство закордонних справ Туреччини

“Туреччина як і раніше підтримує територіальну цілісність України і не визнає незаконну анексію Криму. Відповідно, результати виборів до Державної думи Росії, що відбулися 17-19 вересня 2021 також і в Криму, щодо Криму не мають юридичної сили для Туреччини”, – заявив прессекретар МЗС Туреччини, посол Танжу Білгіч.

Зазначимо, згідно з офіційними заявами представників влади, наразі вищезгадані вибори на території Криму вважаються нелегітимними за рішенням владних структур низки країн. Зокрема, йдеться про уряди Великої Британії, США, і країн ЄС.

Напередодні МЗС України засудило залучення населення півострова до виборів в головний законодавчий орган Росії. У відомстві також засудили масову незаконну видачу паспортів ворожої країни в окремих районах Луганської і Донецької областей.

"Міжнародні спостерігачі"

Нагадаємо, нещодавно речник МЗС України Олег Ніколенко звернув увагу на те, що президент РФ Володимир Путін видає бажане за дійсне, називаючи кількох маргінальних політиків "міжнародними спостерігачами" на виборах в окупованому Криму.

"Іноземні уряди чітко заявили, що не визнаватимуть підсумків російського голосування на тимчасово окупованих територіях України. Ба більше, за нашою інформацією, наші партнери застерігали своїх політиків від відвідування Кримського півострова", — підкреслив представник МЗС України.

Йдеться про таких представників Франції, як ексдепутат парламенту Мішель Вуазен і депутат Національних зборів (нижня палата парламенту) Жером Ламбер.

"До Росії на вибори приїхали представники Франції з крайньої правої фракції Європарламенту "Ідентичність та демократія" Жан-Лен Лакапель, Тьєррі Маріані та Ерве Жювен. Вони, зокрема, відзначилися поїздкою до Криму на референдум щодо змін до Конституції РФ влітку 2020 року (за що троє зі списку нещодавно потрапили під санкції України) або на вибори до Казахстану", — зазначають в українському відомстві.

Додамо, станом на сьогодні РНБО ввела санкції щодо приблизно трьох десятків так званих кандидатів в депутати російської Держдуми від Криму і Донбасу.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?