У Путіна серйозно захвилювалися через припинення видачі віз США
Категорія
Політика
Дата публікації

У Путіна серйозно захвилювалися через припинення видачі віз США

У Путіна серйозно захвилювалися через припинення видачі віз США
Джерело:  online.ua

Російські дипломати б'ють на сполох через припинення видачі віз США в Росії. Вони бояться, що не зможуть потрапити на наступну сесію Генасамблеї ООН, де постійно влаштовують провокації і маніпуляції проти України.

Джерело: Известия

Перший зампостпреда РФ при ООН Дмитро Полянський публічно звинувачує Штати в порушенні зобов'язання з видачі російським дипломатам віз, хоча саме після скандального рішення президента Росії Володимира Путіна про "недружні" країни Вашингтону довелося фактично повністю згорнути свою дипмісію в РФ. Він розповідає, що Москва вже намагається натиснути на команду американського лідера Джо Байдена через ООН, щоб домогтися американських віз.

"Американці зобов'язані видавати нам візи відповідно до угоди, яка була укладена штаб-квартирою ООН з країною перебування. Ми постійно підштовхуємо Секретаріат ООН до того, щоб вони це питання з американцями обговорювали; обговорення йдуть, американці начебто слухають аргументи ООН, але будь-яких поліпшень ми не бачимо. Нашу команду в Нью-Йорку США безпідставно вписують в загальну канву російсько-американських відносин ", - скаржиться Полянський.

Він також обурений, що Штати нібито ставлять Росію в нерівне становище з країнами, які не мають таких проблем, а візові обмеження називає суттєвою проблемою для захисту інтересів Росії у справах ООН.

США припиняють видачу віз в Росії через указ Путіна

Путін ще 23 квітня підписав указ про застосування заходів впливу на "недружні" дії іноземних держав. Цим указом він ввів обмеження для дипмісій всіх країн в Росії на наймання на роботу людей, що знаходяться на російській території. Після цього Сполучені Штати Америки закрили останнє генеральне консульство в Росії - представництво в Єкатеринбурзі.

На саміті в Женеві Путін і Байден піднімали питання, пов'язані з незадовільним станом дипломатичних відносин між країнами. Але поки їм вдалося домовитися тільки про повернення своїх послів.

Що відомо про дипломатичний скандал США і Росії

  • У квітні Байден підписав указ про санкції щодо Росії і про висилку 10 дипломатів, які є представниками російських розвідслужб.

  • Росія у відповідь закрила в'їзд восьми чинним і колишнім американським високопосадовцям, заборонила наймати на роботу в дипмісію США громадян РФ і третіх країн, а також оголосила про намір денонсувати угоду з США, що регулює пересування дипломатів в країні перебування.

  • Послу США було рекомендовано відправитися до Вашингтона на консультації. Він повернувся в Москву тільки 24 червня.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?