У Путіна відповіли на докори НАТО щодо України
Категорія
Політика
Дата публікації

У Путіна відповіли на докори НАТО щодо України

У Путіна відповіли на докори НАТО щодо України
Джерело:  online.ua

Команда глави Кремля Володимира Путіна почала стверджувати, що нарощення військ в окупованому Криму є "законним". Такою була реакція офіційної Москви на нові докори з боку членів Альянсу. Ба більше, влада РФ запевняє, що її дії також не порушують основоположний акт "Росія – НАТО".

Джерело: сайт МЗС Росії

Росія відреагувала на докори НАТО щодо України

Представники російського дипломатичного відомства вкотре повтороли, що вважають Крим "своєю територією", а також відкинули всі звинувачення у концентрації військ РФ біля українського кордону. Члени команди Володимира Путіна тардиційно назвали цей процес "законним".

Альянс звинувачує нас у нарощуванні військової присутності в Україні, маючи на увазі Крим. Нагадаємо, ця територія є частиною Росії, і наші збройні сили знаходяться там на законній підставі, – цинічно заявили російські дипломати.

Москва почала запевняти, що нічого не робила для погіршення відносин із НАТО. Кремль переконаний, що винним у їхній деградації є винятково Альянс.

Саме від Північноатлантичного блоку повинна надійти ініціатива щодо їх відновлення та пошуку шляхів виходу з напруженої ситуації, що склалася, - додали в МЗС РФ.

У чому члени НАТО звинувачують Росію

Керівництво Альянсу звертає увагу на те, що Основоположний акт Росія – НАТО повністю дотримується з боку НАТО. А ротаційні бойові групи, які розгорнули в Латвії, Литві, Естонії та Польщі, були реакцією на анексію Криму і нарощування військової потужності Росії поблизу кордонів членів блоку.

Окрім того, РФ звинуватили у порушенні зобов'язань, оскільки вона окупувала Крим – територію суверенної держави. Не забувають в НАТО й про те, що Путін підтримує бойовиків на Донбасі.

За словами глави МЗС України Дмитра Кулеби, РФ розмітила біля українського кордону, в окупованому Криму і на Донбасі понад 40 тактичних батальйонних угруповань, в яких налічується майже 115 тисяч військових. Очільник НАТО Єнс Столтенберг розкритикував нарощування російських військ на кордоні з Україною й почав вимагати у Кремля знизити напруженість.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?