У Путіна жорстко відповіли на нову пропозицію Зеленського
Категорія
Політика
Дата публікації

У Путіна жорстко відповіли на нову пропозицію Зеленського

У Путіна жорстко відповіли на нову пропозицію Зеленського
Джерело:  online.ua

Незмінний речник Кремля Дмитро Пєсков назвав неприйнятною "істерику", яку нібито нагнітають навколо скупчення військ РФ біля кордону з Україною англосаксонські та українські медіа, а також український лідер Володимир Зеленський.

Джерело: "ТАСС"

Кремль звинуватив Зеленського у розгоні істерики

"Ця істерика, яка зараз нагнітається в англосаксонських ЗМІ, в українських ЗМІ і підтримується українськими політиками на чолі з главою держави, ми вважаємо її абсолютно неприйнятною", - заявив прессекретар Володимира Путіна.

Він також прокоментував слова Зеленського про те, що очільник Кремля "має публічно сказати" про відсутність планів нападу на Україну.

"Самі твердження про те, що Росія на когось збирається наступати, і закиди на адресу Росії в тому плані, що Росія якось агресивно поводиться, абсолютно безпідставні й невірні по суті. Ми побоюємося, ми вже говорили, що це нагнітання може бути спробою приховати власну підготовку [України] щодо силового вирішення проблеми Донбасу. Це було б повним божевіллям... Росія не готувала, не готує і не готуватиме жодних наступів ні на кого. Росія – абсолютно миролюбна країна, яка зацікавлена у добрих відносинах зі своїми сусідами", - запевнив представник Кремля", - цинічно зазначив Дмитро Пєсков.

Варто зазначити, що речник Кремля не захотів коментувати питання про нібито переданий через турецького лідера Реджепа Тайіпа Ердогана список на обмін утримуваними особами.

"Список – без коментарів", – додав він.

Як уже згадувалося раніше, 26 листопада Володимир Зеленський наголосив, що російський президент повинен публічно заявити, що "ми не плануємо, Росія не готує повномасштабне вторгнення до України"".

"Не хочете зустрічі – давайте говорити телефоном, давайте скажемо це публічно, що РФ не готує повномасштабне вторгнення в Україну", – підкреслив український лідер.

За його словами, офіційний Київ передав Кремлю через Анкару повністю верифікований список на обмін.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?