У Путіна виступили з гучною заявою щодо Донбасу та України
Категорія
Політика
Дата публікації

У Путіна виступили з гучною заявою щодо Донбасу та України

У Путіна виступили з гучною заявою щодо Донбасу та України
Джерело:  online.ua

У Кремлі прокоментували заяви українського ГУР Міноборони та низки західних політиків щодо можливого вторгнення російських військ, зважаючи на скупчення на кордоні, яке фіксують військові аналітики. Так, речник президента РФ Дмитро Пєсков назвав публікації, які спираються на цілком обгрунтовані підозри, штучним нагнітанням.

Джерело: ТАСС

Також представник президента РФ Володимира Путіна каже, щоне виключає можливі провокації, які нібито стануть приводом звинуватити Росію у нападі на Україну. Щоправда, уточнив про які провокації йдеться.

Сьогодні ми повідомляли, що, на думку глави ГУР Міноборони України Кирила Буданова, концентрація на українському кордоні 90-тисячної російської армії – це підготовка до наступу, він не виключив можливість розгортання бойових дій Кремля проти України.

Буланов вважає, що атака, найімовірніше, включатиме авіаудари, артилерійські та бронетанкові атаки, за якими підуть повітряно-десантні атаки на сході, десантні атаки в Одесі та Маріуполі та вторгнення через сусідню Білорусь. Аналізуючи можливий часовий проміжок, коли саме може відбутися напад, він називає перші місяці нового року – січень-лютий.

У Путіна назвали публікації авторитетних американських видань The Washington Post та Politico "істерикою", і звинуватили США у ситуації, що склалася. Нагадаємо, 30 жовтня журналісти першого видання, спираючись на власні джерела у владних органах Європа та США заявили, що Росія готує проти України новий масштабний наступ. Наступного дня ці дані підтвердило видання Politico, опублікувавши на своїх сторінках супутникові знімки, які підтверджують концентрацію 90-тисячної російської армії поблизу українського кордону. Йдеться, зокрема, про місто Єльня Смоленської області, де концентрується частина зі згаданого бойового складу військ РФ.

НАТО стежить за "незвичайними" пересуваннями російських військ

"Ця істерика нагнітається штучно. Звинувачують (Москву – ред.) у якійсь незвичайній військовій активності на нашій території ті, хто пригнав свої збройні сили через океан. Тобто Сполучені Штати Америки. Ну, це не зовсім логічно і не зовсім пристойно" – коментує зі свого боку Пєсков.

Нагадаємо, на початку цього тижня Генсек НАТО Єнс Столтенберг констатував готовність Альянсу реагувати на ситуацію на кордоні України і РФ. Він зазначив, що оргінзація уважно стежить за "незвичайними" пересуваннями російських військ біля кордону з Україною.

Також вкінці минулого тижня ми повідомляли, що Велика Британія формує сили швидкого реагування для перекидання в Україну. Оперативна група чисельністю до 600 солдат Підрозділів Спеціальної авіадесантної служби (SAS) готова до передислокації в Україну протягом кількох годин.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?