У Путіна висунули Україні новий зухвалий ультиматум щодо Донбасу
Категорія
Україна
Дата публікації

У Путіна висунули Україні новий зухвалий ультиматум щодо Донбасу

У Путіна висунули Україні новий зухвалий ультиматум щодо Донбасу
Джерело:  online.ua

Команда очільника Кремля Володимира Путіна вимагає від офіційного Києва для відкриття КПВВ на сході України визнати скандальну російську вакцину "Спутник V" та довідки про таку імунізацію людей, що прибули з ОРДЛО.

Джерело: "Дом"

РФ вимагає для відкриття КПВВ на Донбасі визнати "Спутник V"

Речник української делегації у Тристоронній контактній групі (ТКГ) Олексій Арестович звернув увагу на те, що 22 грудня, під час останнього цьогорічного засідання ТКГ, сторони не змогли досягти домовленостей щодо відкриття всіх КПВВ.

Що важливо розуміти, українські КПВВ відкриті з 10 листопада 2020 року, однак пункти закриті з боку тимчасово окупованих територій.

Наші КПВВ уже понад рік відкриті. Відкриваються щодня о 8 ранку. Залишилося лише пропустити громадян із того боку. Але вони й тут зачепилися за необхідність нами визнати вакцину "Спутник V" у документах, визнати документи з печатками так званих "ДНР" та "ЛНР". Коротше, зробити все те, на що ми ніколи не підемо, - заявив Арестович.

Як стверджує політик, можливі результати перемовин про відкриття КПВВ зводяться до суб'єктивізації так званих "ЛНР" та "ДНР".

Володимир Путін (фото — kremlin.ru)

Їхнє завдання вивести Росію за межі конфлікту, удати, що РФ — посередник, а в нас внутрішній громадянський конфлікт. Звичайно, ми на це не підемо. Тому що основою мирного врегулювання є визнання Росією свого статусу як сторони конфлікту, якою її визнає весь цивілізований світ, крім них самих. І Мінські угоди, й Нормандські угоди підписані з участю Російської Федерації, і можуть бути реалізовані лише, якщо Російська Федерація визнає себе стороною конфлікту. Вони так виписані. І все невиконання угод починається з того, що вони не визнають себе стороною конфлікту, — підкреслив речник української делегації у ТКГ.

Політик звернув увагу на те, що не відкриваючи КПВВ окупаційна влада ставить під загрозу добробут українських громадян, їхє здоров'я та безпеку.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?