У Путіна влаштували скандал Франції через російську вакцину
Категорія
Світ
Дата публікації

У Путіна влаштували скандал Франції через російську вакцину

У Путіна влаштували скандал Франції через російську вакцину
Джерело:  online.ua

Офіційний заклик влади Франції не визнавати російські вакцини проти коронавіруса в ЄС обурив команду російського президента Володимира Путіна. Офіційна представниця МЗС РФ Марія Захарова влаштувала гучний скандал зі звинуваченнями на адресу Парижа.

Джерело: Telegram-канал Захарової

Скандальна спікерка російського МЗС назвала держсекретара при МЗС Франції Клемана Бона "ділетантом" в питанні вірусології, який, на думку Захарової, не має права диктувати країнам і народам, якими вакцинами захищатися від ковіду.

"Ми засуджуємо Францію за подібні дискримінаційні висловлювання її високопоставленого представника, які відроджують в Європі дух неонацистської сегрегації. Держсекретар МЗС Франції - не фахівець-вірусолог, щоб читати лекції на цей рахунок суверенним державам, пов'язуючи медицину з національною приналежністю. Це більше з функціональних обов'язків доктора Геббельса ", - відповіла Захарова на заклик Франції.

Представниця дипвідомства РФ вважає, що Бон поширює "пропаганду" про російську вакцину, оскільки "заздрить науковим досягненням Росії".

"З огляду на, що це не перше подібне неприпустиме висловлювання МЗС Франції, мова йде не про особисту думку ділетанта, а про політичну позицію країни. Значить, будемо розговорити по-іншому", - підкреслила Захарова.

Франція закликає не визнавати вакцину проти коронавіруса з Росії в ЄС

Як відомо, кілька днів тому в уряді Франції виступили з критичним закликом про невизнання антикоронавірусних вакцин російського чи китайського виробництва між різними країнами Євросоюзу. Державний секретар при МЗС Франції Клеман Бон заявив, що європейським державам слід довіряти виключно перевіреним належним чином препаратам, які однозначно ефективні.

"Що стосується ряду інших вакцин, в тому числі російських і китайських, Франція каже своїм партнерам: "Будьте обережні, скажіть "ні" цим вакцинам", - закликав ЄС французький дипломат.

"Супутник V" і "ЕпіВакКорона" не захищають від COVID-19

Важливо відзначити, що головний лікар новосибірської клініки "Санітас" Михайло Андрушкевич недавно попередив, що вакцина російського виробництва "Супутник V" дійсно малоефективна проти COVID-19. За його словами, захист діє лише протягом 2 місяців.

Він також стверджує, що препарат "ЕпіВакКорона" взагалі не працює. За словами Андрушкевич, зараз в Росії вже лікують тих, кого в травні вакцинували "ЕпіВакКороной". За словами лікаря, такі результати показало дослідження на наявність антитіл у вакцинованих людей, яке проводила клініка.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?