У Путіна заблокували нормандську зустріч глав МЗС
Категорія
Політика
Дата публікації

У Путіна заблокували нормандську зустріч глав МЗС

У Путіна заблокували нормандську зустріч глав МЗС
Джерело:  online.ua

8 листопада офіційно стало відомо, що команда очільника Кремля Володимира Путіна відхилила пропозицію про зустріч глав МЗС "нормандського формату" – ФРН, Франції, України й РФ– 11 листопада, якц запропонували офіційні Берлін та Париж. З такою заявою виступив російський дипломат Сергій Лавров.

Джерело: російська агенція "Интерфакс"

Кремль не захотів проводити нормандську зустріч глав МЗС 11 листопада

За словами Лаврова, РФ відмовилася від пропозиції Франції провести засідання 11 листопада, яку очільник МЗС Франції Жан Ів Ле Дріан озвучив під час їхньої зустрічі у Римі.

Російський дипломат аргументував це розпланованим графіком і тим, що офіційна Москва не отримала відповіді на свої пропозиції щодо підсумкового документу такої потенційної зустрічі, які передали 29 жовтня.

Лавров звернув увагу на те, що проєкт цього документа зайняв "десь три сторінки".

"Я йому сказав, що, по-перше, ми чекаємо реакцію на наші пропозиції, і, по-друге, 11 листопада, навіть якби домовленість вже назріла і змістовна частина була готова, у мене дуже насичений графік", – додав російський дипломат.

За його словами, незабаром його команда знову отримала спільну пропозицію від німецьких та французьких колег щодо 11 листопада.

"Ми спрямували додаткові аргументи на користь того, щоб усе ж зайнятися не плануванням якихось заходів "для галочки", а займатися питанням по суті, і перерахували конкретні кроки, до яких вдається київський режим, щоб торпедувати Мінські домовленості. Давайте побачимось, постоїмо перед камерами і так дамо сигнал, що нормандський формат працює – нам такі показушні виступи не потрібні", – додав скандальний російський дипломат.

Він звернув увагу на те, що поки нових дат ніхто не обговорював.

За словами глави МЗС України Дмитра Кулеби, пропозиції Москви щодо заключного документа можливої зустрічі глав зовнішньополітичних відомств чотирьох країн у Нормандському форматі лише підтверджують, що вона не хоче проводити цю зустріч.

Читайте також:

  • У Зеленського попередили про пастку Путіна та ймовірність великої війни

  • Зеленський обговорив з Меркель ситуацію на Донбасі

  • Путін влаштував публічний шантаж США та ЄС на саміті G20

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?