У Путіна заговорили про надію завершити війну на Донбасі
Категорія
Політика
Дата публікації

У Путіна заговорили про надію завершити війну на Донбасі

У Путіна заговорили про надію завершити війну на Донбасі
Джерело:  online.ua

Президент США Джо Байден на саміті в Женеві погодився з позицією російського глави Володимира Путіна з приводу того, що Мінські угоди - це безальтернативна основа врегулювання конфлікту на Донбасі. Кремль задоволений результатами переговорів і вже заявив про те, що з'явилася надія на завершення війни на Донбасі.

Джерело: ТАСС

Заступник керівника адміністрації президента Росії Дмитро Козак, що відповідає за політику Кремля щодо України, який брав участь в переговорах Путіна і Байдена, розраховує, що американський лідер буде підтримувати офіційну Москву в питанні Донбасу і вплине на команду українського лідера Володимира Зеленського.

"Здається, так, є надія, що позиція США з приводу того, що тут було заявлено, що треба виконувати мінські угоди. Треба їх послідовно виконувати. Якщо нашим американським колегам вдасться вплинути на українську позицію, то є шанс, що це зрушить з мертвої точки ", - сказав Козак.

Які вимоги висунув Путін Байдену по Донбасу

За словами Козака, Путін і Байден обговорювали України "досить детально", хоча сам російський президент на прес-конференції говорив про зворотне. За його словами, в українському контексті, в тому числі, торкнулися теми політичних умов Мінських угод, які є "ключовою умовою" врегулювання конфлікту. Серед них Козак назвав:

  • політичний діалог,

  • узгодження взаємоприйнятних умов,

  • майбутній режим статусу цих територій (ОРДЛО - ред.) у складі України.

Козак запевнив, що таку позицію Вашингтон нібито прийняв і підтримав, причому не за підказкою Кремля чи на прохання Путіна.

"У Россіі є не впевненість, а деяка надія, не стовідсоткова надія, що щось зміниться, що американці використовують свій вплив для того, щоб не тільки декларувалася прихильність, а й послідовно виконувалися (Мінські угоди - ред.)", - додав заступник голови адміністрації президента РФ.

Як Байден оцінив переговори з Путіним по Україні

Байден на зустрічі з Путіним заявив, що США продовжать незмінну підтримку суверенітету і територіальної цілісності України.

"Я заявив про непохитну підтримку США суверенітету і територіальної цілісності України. Ми домовилися продовжувати дипломатичні зусилля в рамках Мінських домовленостей", - повідомив Байден на пресконференції за підсумками саміту.

З приводу переговорів в цілому Байден зазначив, що особиста зустріч з Путіним була важливою, щоб уникнути помилкових інтерпретацій того, що саме він хотів донести до співрозмовника.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?