У Путіна знайшли абсурдну причину катастрофи на Камчатці. Росіяни обурені масштабом брехні Кремля
Категорія
Світ
Дата публікації

У Путіна знайшли абсурдну причину катастрофи на Камчатці. Росіяни обурені масштабом брехні Кремля

У Путіна знайшли абсурдну причину катастрофи на Камчатці. Росіяни обурені масштабом брехні Кремля
Джерело:  online.ua

Команда російського президента Володимира Путіна знайшла причину екологічної катастрофи на Камчатці, яка "зручна" Кремлю. У регіональному уряді Камчатського краю заявили, що в районі Халактирського пляжу відбулося забруднення води, що призвело до масової загибелі морських тварин і захворювання людей, через токсичні водорості. Саме через ці рослини, як вважає влада, відбулося перевищення у воді нафтопродуктів в 4 рази і фенолу в 2 рази. Тим самим повністю виключена версія техногенного забруднення океану. Росіяни в шоці від масштабної брехні Кремля і масово обговорюють в мережі черговий ганебний випад російської влади, передає ONLINE.UA.

"Був цілий ряд можливих причин події. Повної ясності поки немає. Але варіант, що це токсичні водорості, виходить на перше місце. Далі одна з головних задач - провести морські експедиції. І розібратися, що може призводити ці водорості в такий активний стан, що у нас виникають червоні припливи. Зараз це одна з основних версій події в Авачинській затоці", - заявив директор Інституту вулканології і сейсмології Далекосхідного відділення РАН Олексій Озеров.

У пресслужбі регіонального уряду, яка підвела підсумки наради з губернатором Камчатського краю Володимиром Солодовим, також повідомили, що Озеров повністю виключив техногенний вплив Козельського полігону на акваторію Авачинської затоки. При цьому він зазначив, що необхідно вивчити інші місця поховання небезпечних речовин в Камчатському краї.

Тим самим уряд Камчатського краю повністю спростував і причетність до катастрофи судна, яке скидало відходи біля берегів Камчатки, що підтверджують супутникові знімки. Але в російському Грінпісі б'ють на сполох, тому що забруднення океану переміщається і продовжує рух на південь. Співробітники Кроноцького заповідника спільно з фахівцями Камчатського філії Всеросійського науково-дослідного інституту рибного господарства та океанографії повідомляють про те, що в Авачинській затоці число донних морських організмів скоротилася на 90% - в цьому особисто переконалися водолази, які провели перевірку води і підтвердили, що на дні бачили велику кількість мертвих риб, морських їжаків та інших тварин.

Версію про токсичні водорості вже прокоментував головний спеціаліст лабораторії морської екотоксикології Тихоокеанського океанологічного інституту Далекосхідного відділення РАН Володимир Раков. Він запевнив, що загибель морських тварин не могла бути викликана цвітінням токсичних мікроводоростей, так як таке явище в холодних водах Камчатки відбувається вкрай рідко, і навіть якщо б до забруднення води привели саме водорості, то тоді загинули б тільки деякі види морських мешканців. Він переконаний, що в воді є більш сильна отрута.

Росіяни також обурені позицією Кремля щодо катастрофи на Камчатці. Вони вражені масштабом брехні влади.

"Після токсичних водоростей чекаємо новину про самовибухання складів під Рязанню; Про отруйні водорості - це для Голлівуду; І для кого цей спектакль? Ви що зі своєю репутацією робите? Не поважаєте ні себе, ні другіх..Позоріще; Прям як з Навальний - самоотруєння. Природа придумала, як отруїти саму себе. Прорив в біології (російської) проте; Позамежний цинізм і хамство!; Залишилося дочекатися від Лукашенка радіоперехоплення, що підтверджує цю версію; Людей зовсім схоже за ідіотів тримають. У природі все збалансовано і мимовільно подібних катаклізмів не буває ; Це навіть не смішно ....; Водорості виробляють КРП! (компоненти ракетного палива). Ви в своєму розумі ?; Обурливо. Досить брехати. Цікаво, будуть ще більш тупі версії або на цій зупиняться? ", - коментують росіяни нову причину катастрофи на Камчатці, придуману Кремлем.

Нагадаємо, небезпечна екологічна катастрофа виникла на узбережжі Качаткі кілька тижнів тому. Там зафіксований витік нафтопродуктів, які вбивають все навколо. Про проблему стало відомо, коли серфери з Камчатки поскаржилися на забруднення води в районі Халактирского пляжу. Цей пляж вважається найпопулярнішим місцем для серфінгу на Камчатці - кататися на хвилях тут можна цілий рік. Люди розповіли, що після контакту з водою у них виникає отруєння, погіршується зір і з'являється роздратування очей. Більш того, вода океану стала каламутною, брудною і придбала огидний запах. Також на берег Авачинської затоки Тихого океану стало викидати багато мертвої риби, молюсків, восьминогів, морських їжаків і нерп. За попередніми результатами проб у воді зафіксовано перевищення нафтопродуктів в 4 рази і фенолу в 2 рази. Однак з Кремля немає ніякої реакції, а Міністерство природи Камчатського краю запевняє, що "все в порядку".

Найцікавіше в цій ситуації те, що частина Халактирського пляжу належить російським військовим, які періодично проводять там вчення. Під час останніх навчань і виникли "перші сіптоми" забруднення океану. І поки в.о. міністра природних ресурсів Камчатського краю Олексій Кумарьков намагається довести, що нафтопродукти могли вилитися з морських судів, місцеві жителі впевнені, що причиною забруднення могли стати військові навчання Тихоокеанського флоту, військові якого вилили відходи в річку. У Міноборони РФ категорично заперечують причетність до екологічної катастофи. Там запевняють, що не проводили військових навчань в цьому регіоні з червня 2020 року.

Раніше ONLINE.UA публікував відео наслідків екологічної катастрофи на Камчатці.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?