Рада обіцяє відтермінувати штрафи для ФОПів
Категорія
Україна
Дата публікації

Рада обіцяє відтермінувати штрафи для ФОПів

Рада обіцяє відтермінувати штрафи для ФОПів
Джерело:  online.ua

Представники депутатських фракцій та груп парламенту України пообіцяли створити постанову щодо відтермінування штрафів для фізичних осіб-підприємців за несвоєчасне встановлення касових апаратів.

Джерело:  Facebook-сторінка  лідерки партії "Голос" Кіри Рудик

ВРУ створить постанову про відтермінування штрафів для ФОП

Її суть проста – 10% штраф, якщо зареєструвався до 1-го березня та скасування покарання за непрацюючі РРО. Це значне полегшення для бізнесу, – наголосила народна обраниця.

За словами спікера ВРУ Руслана Стефанчука, від штрафів тимчасово позбавлять лише тих ФОПів, які встановлять касові апарати в подальшому. За попередніми даними, штрафи мають намір відтермінувати до кінця 2022 року.

Що важливо розуміти, у грудні 2020 року, коли український парламент підтримав компромісний законопроєкт і переніс обовʼязок використання касових апаратів на 2022 рік, народні обранці попереджали, що це остання поступка.

Напередодні прийняття законопроєкту розпочалися масштабні мітинги. Так, 17 листопада 2020 спалахнули сутички між поліцією і підприємцями, які вийшли на акцію протесту під будівлю Верховної Ради.

Демонстранти виступали проти введення касових апаратів для всіх груп ФОП, а не тільки для тих, чия діяльність не вважається ризиковою. Ризиковими є мережі електроніки, аптеки, продажи у інтернеті, автозапчастини та ювелірні вироби.

Що потрібно знати про останні протести ФОПів під будівлею ВРУ

ФОПи повинні були почати використовувати РРО (касові апарати) з 1 січня 2022 року. Однак 25 січня, в перший пленарний день, під Верховною Радою знову знову розпочався мітинг підприємців. Учасники протесту намагалися проникнути в парламент, однак їх зупинила поліція. Під час сутичок постраждали 18 правоохоронців та троє мітингарів. Серед травм – переломи і черепно-мозкові травми.

Мітингувальники також повідомили, що багато підприємців не змогли потрапити до Києва, оскільки правоохоронці заблокували їм  в’їзд до столиці.

26 січня 2022 року учасники акції руху "SaveФОП" оголосили акцію протесту під Верховною Радою безстроковою.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?