У Раді попередньо підтримали введення онлайн-прописки для українців
Категорія
Політика
Дата публікації

У Раді попередньо підтримали введення онлайн-прописки для українців

У Раді попередньо підтримали введення онлайн-прописки для українців
Джерело:  online.ua

У Комітеті Верховної Ради з прав людини, деокупації та реінтеграції тимчасово окупованих територій рекомендували ухвалити законопроєкт, який вводить онлайн-прописку для українців.

Джерело: управління апарату Ради

За офіційними даними, проєкт №5463 вводить декларацію та реєстрацію місця проживання у цифровізованому форматі. Документ перш за все надає пояснення щодо різниці між двома формати.

Передбачається, що місце проживання декларуватиметься у:

  • житлі, яке знаходиться у приватній власності;

  • житлі, призначеному для короткотермінового проживання (гуртожитках, військових частинах, спеціалізованому соціальному закладі, стаціонарній соціально-медичній установі тощо).

Місце проживання можна зареєструвати на площі, яка знаходиться у комунальній власності, яка підлягає приватизації, а також у службовому житлі.

Законопроєкт закріплює перелік усіх необхідних документів і даних для процесу декларування чи реєстрації місця проживання. Згідно з підготовленими нововведеннями, під забороною будуть вимоги надання при декларації чи реєстрації інших документів, які не передбачені офіційним порядком.

“Комітет рекомендує даний проєкт за результатами розгляду в першому читанні прийняти за основу. Проєкт закону № 5463-1 рекомендується за результатами розгляду в першому читанні повернути суб'єктам права законодавчої ініціативи на доопрацювання”, - наголосили у комітеті.

Цифровізація в Україні

Вже тривалий час на території України працює сервіс державних послуг “Дія”, який є головним елементом стратегії з диджиталізації. Він регулярно оновлюється новими послугами та мав надзвичайно важливе положення в умовах пандемії коронавірусу.

Перш за все розвивають різні бюрократичні послуги в “Дії”, які пов’язані з медициною. Вже восени, як уточнили в Міністерстві охорони здоров’я, відбудеться запуск цифрового кабінету пацієнта.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?