У Раді поставили жорсткий ультиматум Путіну по Криму
Категорія
Україна
Дата публікації

У Раді поставили жорсткий ультиматум Путіну по Криму

У Раді поставили жорсткий ультиматум Путіну по Криму
Джерело:  Крим.Реалії

У Росії постійно заявляють, що питання Криму закритий. Україна також повинна закрити питання з постачанням води на півострів, поки президент РФ Володимир Путіна на нормандському саміті не підніме його. Це дасть шанс підняти питання про якнайшвидше звільнення Криму, обговорювати яке Москва категорично відмовляється нібито через те, що немає формату. Про це заявив лідер кримськотатарського народу, народний депутат України від партії "Європейська солідарність" Мустафа Джемілєв в інтерв'ю Радіо Свобода, передає ONLINE.UA.

"Звичайно, дефіцит води в Криму є - в степовій частині це вже катастрофа для сільського господарства. Ми будемо подавати воду, обов'язково, але тільки після звільнення Криму від окупантів. Розмови про те, що це завдає шкоди жителям, інші сентименти - розкажіть це в іншому місці ", - підкреслив Джемілєв.

Нардеп жерстко розкритикував ідею продажу води в Крим. Він вважає, що Україна не повинна вести ніякої торгівлі з окупантами.

"Будь ласка, нехай Путін піднімає питання води на зустрічі нормандської четвірки, а ми піднімемо питання про якнайшвидше звільнення Криму", - підкресливши Джемілєв, нагадавши, що Путін постійно наполягає на тому, що питання Криму закрите.

Джемілєв вважає, що ніяких нормальних відносин з Росією бути не може, поки агресор не звільнить кожен квадратний метр української землі. Він визнає, що формату для обговорень питання Криму немає, але, на думку нардепа, умови для переговорів створити можна.

"Формату для Криму немає, але все залежить від західних країн. Тут потрібно створити такі умови, щоб Росія дуже захотіла сісти за стіл переговорів. Поки Росія не погоджується ні на які розмови, але погодиться, якщо будуть відповідні санкції. Зараз вони поки недостатньо жорсткі ", - резюмував Джемілєв.

Слід зазначити, що раніше окупанти повідомили про те, що питної води в Криму вистачить максимум на три місяці. Вони визнають, що ситуація критично напружена. Для економії питної води прийнято рішення про відключення гарячої води в будні і перехід на графік подачі холодної води вранці і ввечері з 10 лютого.

Варто звернути увагу на те, до окупації Криму материкова Україна забезпечувала 85% потреб півострова в прісній воді через Північно-Кримський канал. В даний час запаси води в Криму поповнюють з водосховищ природного стоку і підземних джерел, які пересихають.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Україна не планує відновлювати по Північно-Кримському каналу подачу води в анексований Крим. Ніяких планів щодо продажу води на окупований півострів немає.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?