У Раді пояснили слова Арахамії щодо додаткової мобілізації в Україні
Категорія
Україна
Дата публікації

У Раді пояснили слова Арахамії щодо додаткової мобілізації в Україні

У Раді пояснили слова Арахамії щодо додаткової мобілізації в Україні
Джерело:  online.ua

Член Комітету ВР з питань нацоборони Федір Веніславський прокоментував заяву нардепа Давида Арахамії щодо додаткової мобілізації в Україні через зростаючу загрозу з боку Білорусі.

Джерело: Член Комітету ВР з питань нацоборони Федір Веніславський

Чи оголосять в Україні додаткову мобілізацію

Федір Веніславський заявив, що наразі не йдеться про потребу збільшувати спроможності ЗСУ через розширення тактичної ядерної зброї у Білорусі.

За його словами, у ЗСУ вистачає мобілізаційного ресурсу, мобілізаційні заходи проводяться постійно.

На постійній основі в Білорусі перебувають 5-6 тисяч батальйонів, один загін спецпризначення. Вони здійснюють певні демонстраційні дії, але ознак того, що з території республіки може бути розширена агресія, на даний момент немає, - зазначив член Комітету ВР.

Також він наголосив, що немає потреби збільшувати спроможності ЗСУ, окрім вже наявних, через розширення тактичної ядерної зброї у Білорусі.

На сьогодні потреб, за висновками наших військових, у різкому збільшенні мобілізаційного ресурсу немає. Мобілізаційні заходи проводяться постійно, - додав Веніславський.

Арахамія заявив, що Україна може посилити мобілізацію через ядерну зброю у Білорусі

Голова фракції “Слуга народу” Давид Арахамія зазначив, що якщо Росія справді розмістить ядерну зброю на території Білорусі, то Україна може стикнутися з відкриттям другого фронту, довжина якого понад 1000 км.

Він додав, що це є реальним викликом для України та повідомив, що для контролю ситуації на українсько-білоруському кордоні потрібно буде сформувати щонайменше 8 нових бригад.

Якщо вони дійсно серйозні в цьому рішенні, ми стикаємося з відкриттям другого фронту протяжністю більш ніж 1000 кілометрів. Це буде реальний виклик, щоб призвати ще більше людей до армії. Ми потребуватимемо 8 нових бригад для контролю цієї лінії. На щастя для нас, територія там із безліччю боліт, через які складно прориватися. Контроль над дорогами скоротить можливі напрямки для нас, — заявив Арахамія.

Він додав, що увесь світ має бути готовим до такого розвитку подій.

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?