У Раді прийняли рішення щодо перетину КПВВ жителями ОРДЛО
Категорія
Україна
Дата публікації

У Раді прийняли рішення щодо перетину КПВВ жителями ОРДЛО

У Раді прийняли рішення щодо перетину КПВВ жителями ОРДЛО
Джерело:  online.ua

В Україні тимчасово скасували штрафи за порушення порядку в'їзду і виїзду з ОРДЛО через Росію. Це рішення тимчасове - буде діяти тільки на період карантину.

Джерело: сайт ВРУ

Відповідне рішення прийняла Верховна Рада. Законопроєкт №5478 про тимчасову відміну штрафів за порушення порядку в'їзду на тимчасово окуповану територію Донбасу або виїзду з неї передбачає, що в період карантину або під час блокування роботи КПВВ громадян України з тимчасово окупованих територій не штрафуватимуть за порушення перетину лінії розмежування з ОРДЛО.

На даний момент за порушення порядку в'їзду на тимчасово окуповану територію України та виїзду з неї передбачений штраф від 1700 до 5100 грн, а за повторне порушення - до 8500 грн.

На яких підставах можна виїхати з ОРДЛО через Росію без штрафу

У законопроєкті вказано, що штрафи не будуть застосовувати, якщо порушення виїзду з ОРДЛО сталися з причини гуманітарного характеру, визначені урядом. До них віднесені:

  • повернення на місце проживання;

  • возз'єднання сім'ї;

  • важка хвороба або смерть близьких родичів;

  • необхідність забезпечення лікарськими засобами або проходження лікування;

  • прийняття спадщини;

  • відвідування навчального закладу для навчання;

  • виїзд з тимчасово окупованої території на постійне або тимчасове проживання в іншій державі.

Які діють правила для перетину КПВВ

З 17 червня для в'їжджають на підконтрольну Україні територію з ОРДЛО через КПВВ рішенням уряду була скасована обов'язкова самоізоляція і обсервація, а також обов'язкова установка мобільного застосування "Вдома" і тестування на коронавірус.

24 червня РНБО рекомендувала проводити ПЛР-тестування на КПВВ через загрозу поширення штаму коронавіруса Дельта. Також обов'язкове ПЛР-тестування, навіть при наявності сертифікату про вакцинацію, ввели для людей, які повертаються з Індії, Британії, Португалії, Росії та Білорусі.

Українці при перетині КПВВ повинні встановити на мобільному пристрої додаток "Вдома" або пройти 14-денну самоізоляцію.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?