У реабілітації бійців де в чому ми обійшли США - відомий ветеран АТО
Категорія
Україна
Дата публікації

У реабілітації бійців де в чому ми обійшли США - відомий ветеран АТО

У реабілітації бійців де в чому ми обійшли США - відомий ветеран АТО
Джерело:  online.ua

Україна в багатьох питаннях організації реабілітації бійців випереджає Сполучені Штати Америки.
Про це в інтерв'ю ONLINE.UA розповів ветеран АТО Всеволод Стеблюк.
"Може, я вас здивую, але сьогодні ми в багатьох моментах з тієї ж організації реабілітації вже випередили тих же американців. Був у мене тут лікар з "Корпусу Миру", є така організація. Він - військовий, парамедик, спецназівець, який пройшов Ірак. І один наш лікар привів його до мене: ось він пройшов, він - ветеран... ми з ним почали розмовляти. Він розповів, що у нього був сильний ПТС, що він з дружиною розлучився... А я йому показав, що ми робимо. Робимо не на державному рівні, а на рівні громадських організацій", - сказав він.
Ветеран АТО додав, що разом із дружиною зібрав свій центр сімейної реабілітації, який зараз працює.
"Він послухав-послухав, а потім каже: це не я вам повинен допомагати. Це, мабуть, я сам до вас за допомогою прийду, якщо можна. Тож ми в багатьох питаннях попереду", - зазначив Стеблюк.
Читайте також: Д ітям важливо пояснити, що йде війна - Аміна Окуєва про проект "Сучасні казки України"
За його словами, Україна попереду в питаннях реабілітації, адже зараз воює.
"А ще - тому що ми дуже добре вчимося. Це у нас, мабуть, національна риса така. Коли почалася війна - всі кинулися нам допомагати. Приїжджали американці, французи, фахівці Ізраїлю... І від усіх щось береш і реалізуєш. Що дуже важливо - з урахуванням нашого менталітету. Так народилося дуже багато справді ефективних методів", - сказав ветеран АТО.
Більше читайте в інтерв'ю на ONLINE.UA: Масових суїцидів у ветеранів АТО не буде, будуть революційні ії - герой Іловайська полковник Стеблюк.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?