У Республіканській партії йде боротьба за збереження військової допомоги Україні – Bloomberg
Категорія
Політика
Дата публікації

У Республіканській партії йде боротьба за збереження військової допомоги Україні – Bloomberg

У Республіканській партії йде боротьба за збереження військової допомоги Україні – Bloomberg
Джерело:  online.ua

У той час, коли президент України Володимир Зеленський, перебуваючі у США, намагається домовитись про посилення допомоги Києву у боротьбі із окупаційною російською армією, його успіх, у той же за час, залежатиме від підтримки представників Республіканської партії у Конгресі, частина з яких категорично виступає проти продовження військової допомоги Україні. 

Джерело: Bloomberg

Що відомо про перспективи Зеленського заручитись підтримкою Конгресу США

За інформацією видання, у президента України у Вашингтоні запланована зустріч із главою Білого дому Джо Байденом і високопосадовцями з Пентагону, проте успіх його поїздки залежить від ранкового візиту на Капітолійський пагорб, де він спробує заручитися підтримкою американських політиків для виділення нового пакету озброєнь від США.

Радикально налаштоване праве крило Республіканської партії намагається чинити тиск на адміністрацію Білого дому, вимагаючи припинення військової допомоги Україні.

Вони представляють невеликий, але ключовий блок більшості Республіканської партії в Палаті представників.

Вони закликають витратити кошти, які йдуть на військову допомогу Україні, на потреби американців і посилення оборони Тайваню.

Однак, на думку представників Білого дому, переважна більшість представників як Демократичної, так і Республіканської партій підтримують надання військової допомоги Україні.

У Байдена очікують, що виступ президента Зеленського у Конгресі зможе переконати американських політиків.

У міру наближення кінця року стає все важче маневрувати на землі, і, чесно кажучи, буде важче проводити повітряні операції, оскільки в грудні погода погіршується, - цитує Зеленського речник Ради нацбезпеки при Білому домі Джон Кірбі.

За словами високопосадовця однієї з європейських країн, що входить до G7, розв'язана Росією злочинна війна проти України може тривати ще десь 6 або 7 років.

Інші аналітики та представники західних держав також поділяють цю думку з огляду на повільні темпи контрнаступу українських військових.

Однак питання додаткового фінансування військових потреб України у розмірі 24 млрд доларів наразі залежатиме від внутрішнього конфлікту у Республіканській партії.

Наразі близько 70 представників партії категорично виступають проти продовження військової допомоги Україні.

І спікер Палати представників від Республіканської партії Кевін Маккарті може втратити голоси не більше чотирьох республіканців, щоб прийняти будь-який законопроект без голосів демократів.

Зокрема, у його фракції представник Марджорі Тейлор Грін від Джорджії, яка категорично відмовляється від підтримки будь-яких ініціатив стосовно військової допомоги Україні.

Я думаю, що кожна людина в цьому конгресі - демократ, республіканець або хтось між ними - шокований і вражений тим, що зробив і робить Володимир Путін Проте, наші люди не можуть дозволити собі рахунки за газ, електрику або їжу. Перш ніж відправляти порожні чеки в якусь іншу країну, нам потрібно подбати про наших людей, - заявив на цьому тижні республіканець Скотт Перрі, глава консервативної фракції Freedom Caucus.

Що відомо про ситуацію у Сенаті

У Сенаті підтримка питання військової допомоги Україні з боку представників Республіканської партії вища.

Лідер республіканців в Сенаті Мітч Макконнелл заявив журналістам, що з нетерпінням чекає звісток від Зеленського, і підтвердив, що США повинні і далі допомагати.

Серед представників Республіканської партії в Сенаті теж є видатні особистості, в тому числі Ренд Пол з Кентуккі, який пообіцяв уповільнити надання будь-якої допомоги Україні, і Джош Хоулі з Міссурі, який заявив журналістам, що США, по суті, поки нічого не отримали від своїх інвестицій, і кінця запитам на витрати не видно.

Це питання також стало темою республіканських президентських праймеріз, де кандидати від колишнього президента Дональда Трампа до губернатора Флориди Рона Десантіса і підприємця Вівека Рамасвамі поставили під сумнів прихильність США Україні. Водночас більш войовничо налаштовані республіканці, які чинять тиск на адміністрацію, щоб вона прискорила поставки зброї.

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?