У РФ почались проблеми з мобільним інтернетом через брак обладнання
Категорія
Світ
Дата публікації

У РФ почались проблеми з мобільним інтернетом через брак обладнання

Інтернет
Джерело:  online.ua

У регіонах Росії брак обладнання для стільникових мереж почав позначатися на швидкості мобільного інтернету - за рік показник знизився з 20 Мбіт/с до 18,7 Мбіт/с.

У Росії почались проблеми з мобільним інтернетом

Водночас у Москві швидкість зросла більш ніж на 20%, до 63 Мбіт/с (2022-го показник становив 51 Мбіт/с).

Зростання швидкості у Москві пояснюється тим, що до столиці спрямовані основні інвестиційні потоки операторів. Це найбільший ринок у країні і конкуренція змушує постійно підвищувати якість зв'язку, — пояснив гендиректор TelecomDaily Денис Кусков.

Решта регіонів РФ забепечуються обладнанням за залишковим принципом. Підтримувати якість зв'язку в них оператори намагаються, розширюючи діапазон за рахунок частот 4G, призначених для інших радіотехнологій, пояснив Кусков.

Проблеми з мобільним інтернетом починаються вже в Підмосков'ї. 

Співробітник компанії-партнера кількох мобільних операторів розповів, що зниження швидкості інтернету в регіонах відбувається через те, що на дефіцит обладнання накладається постійне зростання мобільного інтернет-трафіку.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?