У РФ придумали фейк про план України підірвати сховище відпрацьованого ядерного палива
Категорія
Світ
Дата публікації

У РФ придумали фейк про план України підірвати сховище відпрацьованого ядерного палива

У РФ придумали фейк про план України підірвати сховище відпрацьованого ядерного палива
Джерело:  online.ua

Російські ЗМІ поширили новий фекй про те, що Україні нібито готується підірвати сховище відпрацьованого ядерного палива у Харкові, щоб звинувати у цьому РФ.

Джерело: росЗМІ

Російські пропагандитські ЗМІ з посиланням на неназване джерело написаи, що Київ нібито готує провокацію з підривом в Харкові сховища відпрацьованого ядерного палива.

За словами пропагандистів, у цьому Україна звинуватить РФ.

Також неназване джерело заявило, що збитки після можливої провокації Києва в Харкові буде завдано не тільки сходу України, а й Росії, Білорусії та ЄС.

Зазначимо, що зазвичай саме так РФ оголошує про власні злочини.

Нагадаємо, що у березні минулого року російська армія з реактивних систем залпового вогню «Град» обстріляла територію Національного наукового центру «Харківський фізико-технічний інститут (ННЦ ХФТІ), в якому розташована дослідна ядерна установка.

Тоді в активну зону дослідної установки було завантажено 37 паливних ядерних елементів.

Росіяни продовжують мілітаризацію ЗАЕС

Нагадаємо, що раніше у ГУР повідомили, що окупанти продовжують перетворювати Запорізьку атомну електростанцію на військово-логістичну базу, незважаючи на численні заклики з боку МАГАТЕ і світових лідерів.

Розідка повідомила, що біля енергоблоків 1, 2, 4 постійно перебувають особовий склад росіян, бронетехніка та вантажівки, кількість яких постійно зростає.

Ротація відбувається приховано – під час комендантської години. Всі вантажівки щільно затентовані. Є інформація, що в них можуть бути боєприпаси й вибухівка, - зазначили в Енергоатому з посиланням на ГУР.

Також окупанти не допускають на контрольовану територію працівників чергових змін, які повинні щонайменше один-два рази на тиждень проводити огляд енергоблоків.

Тих, хто намагався таки виконати свої службові обов’язки, рашисти били і катували. Декілька українських атомників у важкому стані перебувають у шпиталі, - повідомили там.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?