У РФ школярів почали готувати до війни під час уроків — британська розвідка
Категорія
Світ
Дата публікації

У РФ школярів почали готувати до війни під час уроків — британська розвідка

У РФ школярів почали готувати до війни під час уроків — британська розвідка
Джерело:  online.ua

У РФ на початку навчального року оновили шкільну програму. Зокрема школярів хочуть ознайомити з військовими навичками, щоб скоротити терміни підготовки до подальшої мобілізації.

Джерело: Міноборони Британії

Пропаганда Кремля у школах

Як зазначає британська розвідка, російський парламент затвердив навчальну програму минулого року. Оновлений предмет "Основи безпеки життєдіяльності" орієнтований на старших школярів і включає модуль базової військової підготовки.

Він включатиме поводження з автоматами Калашнікова, використання ручних гранат, операції з безпілотними літальними апаратами (БПЛА) та надання першої допомоги на полі бою. Школярі також можуть відвідати ветерани війни з Україною.

За даними розвідки, нова навчальна програма має три цілі: ознайомити школярів з обґрунтуванням Кремлем необхідності "спеціальної військової операції", прищепити школярам бойовий настрій та скоротити терміни підготовки до подальшої мобілізації

Впровадження операцій з БПЛА вказує на їхнє зростаюче значення на полі бою та на уроки, які витягли з цих систем безпосередньо з конфлікту в Україні, - зазначають у Міноборони Британії.

Як Кремль зомбує молоде покоління в Росії

Учням старших класів в російських школах видали нові підручники з історії, в яких викривлена кремлівською пропагандою дається інтерпретація війни Росії проти України.

Автори підручника фактично кремлівської пропаганди також дають власний перегляд репресивної політики Радянського союзу за часів правління Йосипа Сталіна.

У підручнику також стверджується, що Україна являє собою ультранаціоналістичну державу, де нібито, заборонені будь-які опозиційні сили, а США при цьому виступають у ролі головного фінансиста розв’язаного в Україні Кремлем конфлікту.

Журналісти підкреслюють, що це версія підручника для школярів 16-17 років "История России с 1945 года до начала XXI века".

Однім з авторів є Володимир Мединський, колишній міністр культури РФ та радник російського диктатора Володимира Путіна.

Автори підручника заявляють, що країни Заходу планували використати Україну як таран для знищення Росії.

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?