У РФ залишилася єдина ціль в Україні — полковник ЗСУ Світан
Категорія
Політика
Дата публікації

У РФ залишилася єдина ціль в Україні — полковник ЗСУ Світан

У РФ залишилася єдина ціль в Україні — полковник ЗСУ Світан
Джерело:  online.ua

На переконання військового експерта, льотчика-інструктора та полковник ЗСУ в запасі Романа Світана, у армії Російської Федерації залишилось єдине завдання на полі бою в Україні. Саме на його виконання очільник Кремля Володимир Путін спрямував більшість сил, які у нього залишилися.

Джерело: "24 Канал" 

Світан назвав єдину мету армії РФ в Україні

За словами експерта, єдина мета окупантів – це взяття Донбасу. Її вони й намагаються виконати.

Він також попереджає, що вкиди про наступи з Білорусі, на Харків – це просто інформаційні пастки.

Усі зусилля армії, керівництва – на Донбас. Вони виконують певні дії, там де це дозволяє оперативно-тактична обстановка, рельєф, наші позиції, їхні сили. Є приблизно 4 напрямки, де вони намагаються просунутись і виконувати наступальні дії, – пояснює Роман Світан.

Також військовий експерт пояснив, про які напрямки йдеться:

Лиманський.  Російські загарбники рухаються в бік Лиману з Кремінної, де перед Торським натикаються на наш укріпрайон. Солдати РФ жахаються контрнаступу українських сил на Кремінну, оскільки чудово усвідомлюють важливість дороги Р-22. Що важливо розуміти, це єдиний логістичний шлях для Попаснянського угруповання.

Бахмутський. Наступи на Соледар тощо.
Авдіївський.  Роман Світан звертає увагу на те, що це найгарячіший напрямок уже 9 рік. За його словами, там у наших воїнів сильний гарнізон, який підсилений артилерією 155 мм, HIMARS.

Вугледарський.  На цьому напрямку окупанти намагаються вийти на Курахове, Покровськ, намагаючись зайти в тил нашому Бахмутському угрупованню.

Військовий експерт наголошує, що ці напрямки зрозумілі, прогнозовані й у принципі можливі з тими силами й засобами, які є в росіян.

Наші війська, звісно, це все відстежують, виконують певні контрнаступальні дії, в основному поки в режимі активної оборони, – додав експерт.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?