У Росії продали скульптуру Оленки, яка викликала жах у місцевих жителів
Категорія
Світ
Дата публікації

У Росії продали скульптуру Оленки, яка викликала жах у місцевих жителів

У Росії продали скульптуру Оленки, яка викликала жах у місцевих жителів
Джерело:  online.ua

У грудні минулого року в російському місті Нововоронеж встановили дивний пам'ятник "Оленки", який викликав жах у місцевих жителів. Страшна двометрова скульптура миттєво стала інтернет-мемом, оскільки реально лякає. Скульптуру порівнювали з білими ходоками з "Гри престолів" і епатажним рок-виконавцем Меріліном Менсоном, її голову приміряли і на скандально відому представницю МЗС РФ Марію Захарову. В результаті нововоронезька влада здалася і демонтувала пам'ятник під натискоммісцевим жителів, які запевняли, що таке "чудо" ніхто не захоче побачити навіть з вікна, не те що в безпосередній близькості ". 15 лютого цю дивну скульптуру пустили з молотка - її купила на аукціоні за 2,6 млн рублів якась Олена Осипова. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Відкриті медіа.

"Переможцем аукціону стала Олена Миколаївна Осипова. Початкова ціна лота під назвою «Арт-об'єкт "Оленка"» була визначена в 1 млн рублів. Таким чином в ході торгів скульптура подорожчала майже в три рази. Торги почалися в 11:00 за московським часом і тривали майже дві години. Судячи з даних про хід торгів, в них брали участь як мінімум четверо потенційних покупців ", - повідомило подробиці торгів джерело з посиланням на дані "Російського аукціонного дому ".

Нагадаємо, пам'ятник Оленці встановили в Нововоронежі в грудні 2020 року. Приурочений до 250-річчя населеного пункту страшний арт-об'єкт простояв всього лише три дні. У парку, де розмістили Оленку, люди боялися ходити по ночах і виклали моторошні фото в соцмережах. Скульптура миттєво стала мемом, тому влада на третій день установки вирішили її демонтувати. З ким тільки Оленка не порівнювали - від символу коронавірусу 2020 року до скульптур глибокого Середньовіччя.

Як відомо, цю скульптуру подарували Нововоронежу і його жителям, і гроші з місцевого бюджету нібито на цей проєкт не виділялися. Її створили до 250-річчя села Нова Оленівка. За місцевою легендою, Оленка прийшла на Дон з-під Лебедяни, знайшла гарне місце у невеликого струмка і покликала туди людей. Вони заснували селище. Але саму дівчину незабаром убив розбійник, а в честь неї і струмок, і село назвали Оленівкой. Але скульптура з металоконструкції навіть віддалено не нагадувала силует дівчини. Росіяни назвали її об'єктом постапокаліпсису і пам'ятником смерті.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в Росії продали показове фото з Путіним і силовиком за 2 мільйони.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?