У Росії на прикладі показали, як Путін перетворив День перемоги в блюзнірство
Категорія
Світ
Дата публікації

У Росії на прикладі показали, як Путін перетворив День перемоги в блюзнірство

У Росії на прикладі показали, як Путін перетворив День перемоги в блюзнірство
Джерело:  online.ua

Російський драматург, публіцист і блогер Володимир Голишев

 заявив, що люди в Росії в основному адекватно сприймають ідеологічне "перемогобісся" і на прикладі показав, як 9 травня президент РФ Володимир Путін перетворив в блюзнірство.


Про це він розповів в інтерв'ю ONLINE.UA.


"Я якось, заради культурного розвитку, дав доньці послухати пісні Марка Бернеса. Особливо її вразила пісня "Вороги спалили рідну хату". Каже: "Хіба можна вважати цей день святом, якщо війна стільки горя людям принесла?" Це не мій вплив - це вона сама. Я, звичайно, розповів, що перші двадцять років після закінчення війни 9 травня було, в першу чергу, днем ​​скорботи і вшанування мільйонів загиблих. І спроба Брежнєва створити навколо цієї війни, свого роду, "героїчний культ" мало що змінила. Що ж говорити про нинішні путінські потуги - з безглуздими смугастими стрічками, засаленими байкерами і фальшивими рожевощокими 70-річними "ветеранами", - сказав Голишев.


Він зізнався, що в радянської ідеології були і свої плюси.


"Люди просто не схильні сперечатися і з'ясовувати істину - так само, як ніхто не прагнув боротися з держідеологією за радянських часів. Це схоже на айкідо - і тоді, і зараз. Хоча, треба віддати належне радянській ідеології, в ній було багато розумного: інтернаціоналізм, ідеї соціальної справедливості, повага до людської праці, відраза до міщанства і багато іншого ", - зазначив публіцист.


Однак, за його словами, зараз держідеологія, яку створює Путін - маячня.


"Нинішня путінська держідеологія на тлі віолончелей, набитих грошима з панамських офшорів - це вже чиста, беспрімісна маячня! Єдина удача путінського агітпропу - вкрадена у томського телебачення ідея проекту "Безсмертний полк". У самій ідеї, напевно, немає нічого поганого. В селах я багато разів бачив, як люди збираються з фотографіями близьких, які загинули під час війни, щоб спільно пом'янути їх 9 травня. У масштабах невеликого міста це вже досить сумнівний ритуал. люди один одного не знають - людське тепло втрачається, розсіюється. І вже зовсім все хороше гине, коли ця ідея потрапляє в бездушні руки агітпропу. Людям говорять: "Це святе!" і, ніби як, нема чого заперечити. У підсумку, особисті переживання, сімейні історії, драматичні і трагічні долі близьких привласнює безсовісна, безчесна і підла держава. Начебто б, за формою щось хороше, а по суті - блюзнірство", - розповів Голишев.


Більше  читайте в інтерв'ю Володимира Голишева ONLINE.UA: У Кремлі намагаються виграти війну, яка давно закінчилася

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?