У Росії надумали вдарити по політикам США у відповідь на нові санкції
Категорія
Політика
Дата публікації

У Росії надумали вдарити по політикам США у відповідь на нові санкції

У Росії надумали вдарити по політикам США у відповідь на нові санкції
Джерело:  ТАРС

Росія обов'язково відповість США на нові антиросійські санкції, які Вашингтон планує ввести 27 серпня. Це може бути не дзеркальна відповідь - наприклад, Москва может заборонити в'їзд в РФ деяким американським політикам.

Про це заявив заступник міністра закордонних справ РФ Сергій Рябков, передає ONLINE.UA з посиланням на ТАСС.

"Коли хтось із них дізнається, що він або вона обмежені або ущемлені у всеосяжних правах, тому що він або вона просто не можуть отримати російську візу - це як клацання по носу і самолюбству. На загальному тлі все це дрібниці. Є безліч інших способів відповісти - але не на шкоду собі", - заявив Рябков, коментуючи відповідь Москви на нові санкції США.

Він також підкреслив, що Росія не стане заздалегідь анонсувати, які санкції введе проти США, так як це буде означати послаблення позицій країни. За словами Рябкова, дзеркальна відповідь Москви Вашингтону неможлива і тому, що Росія не може "змагатися" з США в економічній сфері.

"Багато міркувань чується про те, що Росія у відповідь повинна припинити поставки в США ракетних двигунів, авіаційного титану, уранового концентрату. Це самостріл. Нам треба готуватися до того, що американці рано чи пізно ініціативно відмовляться від закупівель даної російської продукції або істотно їх скоротять, тому ми не повинні випереджати події. З урахуванням нинішніх настроїв в США швидких змін на краще в будь-якому випадку не буде", - додав Рябков.

Також заступник Лаврова зазначив, що кінцеве рішення про російську відповідь США на нові санкції приймає президент РФ Володимир Путін після того, як уряд запропонує йому ряд антисанкційних заходів. Терміни російської відповіді на санкції США він не уточнив.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що США введуть нові санкції проти Росії по справі Скрипаля 27 серпня 2018 року.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?