У Росії почалися нові розбірки після загибелі Пригожина
Категорія
Політика
Дата публікації

У Росії почалися нові розбірки після загибелі Пригожина

У Росії почалися нові розбірки після загибелі Пригожина
Джерело:  online.ua

Смерть ватажка вагнерівців Євгена Пригожина спровокувала початок ще одного конфлікту всередині Росії. Як виявилося, за активи "кухаря Путіна" почала активно боротися Служба зовнішньої розвідки РФ та ГРУ.

Джерело: The New York Times  з посиланням на своїх інсайдерів

СЗР та ГРУ не можуть поділити активи Пригожина

Як заявили журналістам їхні анонімні джерела, Служба зовнішньої розвідки Росії має всі шанси вибороти контроль над пропагандистськими ресурсами Пригожина.

А команда скандального міністра оборони Сергія Шойгу та ГРУ почнуть керувати операціями Групи "Вагнера".

Про те, що контроль над операціями ПВК Вагнера переходить до військової розвідки, свідчить той факт, що минулого тижня до Малі та Буркіна-Фасо приїжджали заступник міністра оборони Юнус-Бек Євкуров, а також розвідник Андрєй Авер'янов, який раніше очолював секретну військову частину ГРУ, що займалася диверсіями за кордоном.

Також інсайдери видання припускають, що контроль над частиною активів Пригожина може перейти до 25-річного сина Павло.

Однак у цьому випадку він повинен буде отримати схвалення Путіна на діяльність за кордоном.

Що може статися з ПВК "Вагнер" 

Як повідомили інсайдери інформаційній агенції Bloomberg, після смерті Пригожина вся оперативна діяльність ПВК "Вагнера" в Африці та на Близькому Сході перейде під пряме військове командування Міноборони РФ.

Журналісти звертають увагу на те, що перехід мережі вагнерівців за кордоном під контроль команди Сергія Шойгу унеможливить існування схеми за якої кремлівська влада формально знімала із себе відповідальність за діяльність Групи "Вагнер".

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?