У Росії показали нібито живого командувача ЧФ РФ — в Україні відреагували
Категорія
Політика
Дата публікації

У Росії показали нібито живого командувача ЧФ РФ — в Україні відреагували

У Росії показали нібито живого командувача ЧФ РФ — в Україні відреагували
Джерело:  online.ua

Міністерство оборони Росії показало зображення нібито живого командувача Чорноморського флоту Віктора Соколова під час наради з главою відомства Сергієм Шойгу. Як відомо, 25 вересня Сили спеціальних операцій ЗСУ заявили, що в результаті ураження штабу Чорноморського флоту РФ в окупованому Севастополі загинули 34 офіцери, серед яких командувач ЧФ РФ.

Джерело: росЗМІ

В мережі показали живого командувача ЧФ РФ

26 вересня речник Кремля Дмитро Пєсков заявив російським пропагандистам, що "не володіє інформацією про нібито загибель командувача Чорноморського флоту Соколова".

Однак уже за декілька хвилин Міноборони РФ опублікувало кілька фотографій з військової наради, на одній з яких видно зображення Соколова на екрані.

Фото — скриншот відео

Ба більше, згодом російське оборонне відомство також опублікувало у мережі відеозапис наради.

Журналісти звернули увагу на те, що під час неї Соколов на екрані виглядає повністю нерухомим, навіть коли між 5-секундною склейкою (04:26-04:31) в нього раптом з'являються окуляри.

Фото — скриншот відео

Інших вагомих підтверджень того, що командувач Чорноморського флоту РФ справді живий — немає.

Як на це відреагували у ССО

Як повідомили представники Сил спеціальних операцій, вони наразі збирають дані, а також уточнюють інформацію щодо можливої загибелі командувача ЧФ РФ Віктора Соколова.

Вони вкотре нагадали про те, що в результаті потужного ракетного удару України по штабу Чорноморського флоту РФ було знищено 34 офіцери.

Наявні джерела стверджують, що серед загиблих – командувач ЧФ РФ. Багато кого досі так і не вдалося ідентифікувати через розрізненість фрагментів тіл. Оскільки росіяни терміново були вимушені публікувати відповідь з начебто живим Соколовим - наші підрозділи уточнюють інформацію. Це відбувається в межах процедури зі збору даних щодо результатів проведеної операції, - йдеться в заяві ССО.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?