У Росії поставили нову умову Україні по Донбасу
Категорія
Політика
Дата публікації

У Росії поставили нову умову Україні по Донбасу

У Росії поставили нову умову Україні по Донбасу
Джерело:  online.ua

Києв повинен законодавчо затвердити особливий статус окупованого Донбасу, провести амністію бойовиків і конституційну реформу з децентралізації. Таку умову українському главі Володимиру Зеленському поставив депутат Держдуми РФ Леонід Слуцький у відповідь на ультиматум президента України російському лідерові Володимиру Путіну про те, що Київ вийде з переговорів в нормандському форматі Донбасом, якщо черег рік ситуація так і не зміниться. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на ТАСС.

"Загрози Зеленського вийти з нормандського формату, якщо нічого не зміниться на Донбасі - чергова гра. Щоб щось змінилося, Києву давно пора почати виконувати Мінські угоди і, перш за все, їх політичну частину", - заявив Слуцький.

Російський депутат вважає, що небажання Києва продовжувати переговори по Донбасу в нормандському форматі відштовхують від діалогу представників так званих "ЛНР" і "ДНР". Він, як і в Кремлі, і в МЗС РФ, переконаний, що домогтися миру на Донбасі Києву вдасться тільки за столом переговорів з бойовиками і тільки в рамках Мінських угод, альтернативи яким немає.

Нагадаємо, напередодні Зеленський оголосив, що готовий вийти з переговорного процесу з РФ по Донбасу, якщо за рік ситуація не зміниться. Український лідер додав, що у нього є два-три плани на випадок відмови від нормандського формату, але не пояснив, у чому вони полягають.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в Росії почали погрожувати Зеленському втратою Донбасу через ультиматум Путіну. У Совфед РФ вважають, що якщо Київ відмовиться від переговорного процесу, то ситуація в ОРДЛО стане непередбачуваною, а бойовики "ЛНР" і "ДНР" підуть на радикальні кроки.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?