У Росії раптово помер молодий олігарх, який співпрацював із ФСБ
Категорія
Світ
Дата публікації

У Росії раптово помер молодий олігарх, який співпрацював із ФСБ

У Росії раптово помер молодий олігарх, який співпрацював із ФСБ
Джерело:  online.ua

У РФ раптово помер російський олігарх Антон Черепенніков, якому на момент смерті було лише 40 років. Відомо, що він співпрацював з ФСБ.

Джерело: росЗМІ

Що відомо про Черепеннікова

Як зазначають російські пропагандисти, він був засновником "ІКС Холдингу", власника більшості систем для прослуховування телефонів та зберігання інтернет-трафіку у ворожій державі.

Його тіло знайшли в офісі на Мічурінському проспекті Москві.

Не можна також не згадати про те, що його компанії, що активно співпрацюють з Федеральною службою безпеки Росії, – під санкціями від лютого 2023 року.

За попередніми даними, причина смерті олігарха – зупинка серця. Точну причину смерті планують встановити згодом.

Окрім того, наголошується що холдинг бізнесмена об'єднує близько 30 технологічних компаній, зокрема, таких, які розробляють обладнання для спецслужб, за допомогою якого можна прослуховувати телефони й відстежувати інтернет-активність людей.

Що також важливо розуміти, 2 роки тому саме Черепенніков брав участь у реалізації закону про ізоляцію Рунету. Ба більше, він входив до ради директорів "Мегафону", а до 2019 року володів кіберспортивною командою Virtus.pro.

25 лютого 2023 року Черепеннікова та його холдинг "ІКС Холдинг" включили до санкційних списків США.

У Росії дедалі частіше почали "помирати" олігархи

Не можна не звернути увагу на те, що після початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну у Росії стрімко зросла смертність серед олігархів, політиків та впливових бізнесменів, наближених до Кремля.

До прикладу, 23 квітня офіційно стало відомо, що майже одночасно померли два народних депутати парламенту РФ від партії диктатора Володимира Путіна "Єдина Росія". Йдеться про Миколу Борцова та Джашарбека Узденова.

Що насправді з ними сталося - досі невідомо.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?