У Росії раптово заговорили про повернення Донбасу Україні, але на нових умовах
Категорія
Політика
Дата публікації

У Росії раптово заговорили про повернення Донбасу Україні, але на нових умовах

У Росії раптово заговорили про повернення Донбасу Україні, але на нових умовах
Джерело:  online.ua

Так звані "ЛНР" і "ДНР", які проросійські бойовики сформували на окупованому Донбасі, будуть включені до складу України, якщо Київ продовжить реалізацію Мінських угод. З черговими нахабними вимогами на адресу ураїнської влади виступили в Радфеді РФ, коментуючи обмін полоненими на Донбасі, що відбувся напередодні. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на росЗМІ.

"Обмін полоненими - це чудова гуманітарна місія. Під Новий рік і Різдво люди нарешті повернуться додому, до своїх близьких. Однак важливо пам'ятати і про наступні за обміном полоненими пункти Мінських угод - це стосується закону про особливий статус Донбасу, амністії всіх учасників конфлікту. Так що, якщо Зеленський зможе послідовно виконувати взяті на себе зобов'язання, я думаю, процес зрушиться з мертвої точки", - заявив перший заступник голови комітету Ради Федерації з міжнародних справ Володимир Джабаров.

Російський сенатор нагадав Києву, що тепер українська влада, в рамках Мінських угод, повинна затвердити в Конституції особливий статус Донбасу. Тільки після цього, на думку Джабарова, можлива реінтеграція Донбасу.

"Громадяни України по обидва боки цієї незримою кордону повинні нарешті відчути себе рівноправними і в безпеці. Тільки тоді зможе відбутися та сама реінтеграція Донбасу, про яку так люблять говорити в Києві", - нахабно додав сенатор.

Варто зазначити, що напередодні Володимир Зеленський направив до Верховної Ради новий законопроєкт, який передбачає внесення змін до Конституції щодо децентралізації влади. Особливий статус Донбасу там не згадується.

Нагадаємо, 29 грудня на КПВВ "Майорське" завершився обмін полоненими між Києвом і бойовиками так званих "ЛНР" і "ДНР". В цілому українська сторона передала бойовикам 127 чоловік, додому ж вдалося повернути 76 українців. Цей обмін полоненими відбувся після досягнутих домовленостей на нормандському саміті, який пройшов 9 грудня в Парижі.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в Росії привітали обмін полоненими, який відбувся 29 грудня на Донбасі. Але там вирішили знову звинуватити Україну в зриві Мінських угод. У Москві зажадали, щоб Київ прийняв закон про амністію бойовиків і надав Донбасу особливий статус.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?