Це ще не все: в Росії висунули нові нахабні вимоги Україні
Категорія
Політика
Дата публікації

Це ще не все: в Росії висунули нові нахабні вимоги Україні

Це ще не все: в Росії висунули нові нахабні вимоги Україні
Джерело:  online.ua

У Росії привітали обмін полоненими, який відбувся 29 грудня на Донбасі. Але там вирішили знову звинуватити Україну в зриві Мінських угод. У Москві зажадали, щоб Київ прийняв закон про амністію бойовиків і надав Донбасу особливий статус. З такою нахабною заявою виступив глава комітету Ради Федерації з міжнародних справ Костянтин Косачов, передає ONLINE.UA з посиланням на росЗМІ.

"Є очевидна політична складова, і вона полягає в тому, що це перший в ряду багатьох обмін, коли присутнє з обох сторін максимальне бажання його співвіднести з шостим пунктом Мінських угод. Реалізація шостого пункту Мінських угод повинна спричинити за собою виконання і інших пунктів, починаючи з пункту про амністію і закінчуючи пунктами, де йдеться про внесення змін до Конституції про особливий статус Донбасу", - прокоментував Косачев новий обмін полоненими.

На даний момент бойовики повідомили, що процес обміну полоненими вже завершився. За даними представників так званих "ЛНР" і "ДНР" вони передали Україні 77 осіб, а натомість отримали 123 злочинця. В Офісі президента України підтвердили, что в рамках обміну було звільнено 76 українців.

Нагадаємо, це перший за останні два роки великий обмін полоненими між Україною і бойовиками ОРДЛО. Попередній відбувся 27 грудня 2017 року по формулі "233 на 73". У вересні 2019 року між Росією і Україною відбувся масштабний обмін за формулою "35 на 35". Тоді додому повернулися 24 українських моряка, а також ще 11 політв'язнів, серед яких був режисер Олег Сенцов.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що у Зеленського терміново звернулися до українців через нищівну критику щодо обміну полоненими, в рамках якого Київ погодився видати бойовикам ексберкутівців, обвинувачених у вбивствах на Майдані.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?